De lossen Babbel vzw

De term verslaving duidt op een lichamelijke en/of psychische afhankelijkheid van een bepaald genees- of genotmiddel (door herhaaldelijk gebruik). Wanneer het gebruik gestopt wordt, treden er zogenaamde abstinentie-

of onthoudingsverschijnselen op die van hevige aard kunnen zijn, onder andere zweten, bloeddrukdaling, bewusteloosheid, angst, hevig beven, prikkelbaarheid, doelloos rondlopen, delirium tremens (waanbeelden bij alcoholmisbruik).

Bij verslaafden treedt eveneens tolerantie voor het product op. Dit wil zeggen dat er steeds grotere hoeveelheden nodig zijn om hetzelfde effect te verkrijgen.

vzw DE LOSSEN BABBEL

Werking: De vereniging heeft als voornaamste doelstelling hulp te bieden aan verslaafden, in het bijzonder aan ex- alcohol- medicatie- en drugsverslaafden. De groep organiseert regelmatig info- en gespreksbijeenkomsten en acties rond verslaving. De vereniging verschaft georganiseerd vrijwilligerswerk en is ook erkend als autonome vrijwilligersorganisatie. De groep houdt een alcoholvrij café open waar ex-verslaafden elkaar kunnen ontmoeten en waar ook de meeste activiteiten doorgaan. Informatiepakketten rond verslaving zijn beschikbaar. Het tijdschrift 'De Lossen Babbel' verschijnt tweemaandelijks.

vzw DE LOSSEN BABBEL

Polderstraat 8

9100 SINT-NIKLAAS

Tel: 03/777.95.12

Bereikbaarheid: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 21 uur, zondag van 14 tot 21 uur

e-mail: delossenbabbel@hotmail.com

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.