SOS-zelfhulpgroepen

SOS-zelfhulpgroepen voor mensen met verslavingsproblemen is een zelfbedruipende, pluralistische en autonome organisatie die openstaat voor iedereen die iets wil doen aan zijn of haar verslaving. Nuchterheid is de enige prioriteit. Door regelmatige contacten met mensen die hun verslaving overwonnen leert men gemakkelijker te leven zonder het middel waaraan men verslaafd was.

Wat doet SOS-Zelfhulpgroepen

SOS staat voor een benadering van zelf-bekrachtiging ( self-empowerment ) om te herstellen en bekijkt nuchterheid als een totaal op zichzelf staande zaak. Voor SOS is nuchterheid " Prioriteit nummer 1, wat er ook gebeurt ".

SOS acht het individu bekwaam om zelf nuchter te worden en te blijven; het respecteert eender welk herstel, ongeacht de wijze waarop het bereikt wordt. Het heeft geen probleem met en is ook geen concurrent van enig ander herstelprogramma.

SOS ondersteunt een gezond scepticisme en moedigt het gebruik aan van een wetenschappelijke benadering om het alcoholisme en andere verslavingen te begrijpen

e-mail: sos.zelfhulp@belgacom.net

Website: www.soszelfhulp.be

Afdelingen / Regionale contactpersonen

WEST-VLAANDEREN

Kortrijk Tel: 0494/805.640 Memo: samenkomst op dinsdag van 20-22 uur

Menen Tel: 0486/154.848 Memo: samenkomst op donderdag van 20 tot 22 uur

Bredene Tel: 0477/138.500 Memo: samenkomst op dinsdag van 20 tot 22 uur

Oostende Tel: 0477/138.500 Memo: samenkomst op maandag van 20 tot 22 uur

 

VERSLAVING

De term verslaving duidt op een lichamelijke en/of psychische afhankelijkheid van een bepaald genees- of genotmiddel (door herhaaldelijk gebruik). Wanneer het gebruik gestopt wordt, treden er zogenaamde abstinentie- of onthoudingsverschijnselen op die van hevige aard kunnen zijn, onder andere zweten, bloeddrukdaling, bewusteloosheid, angst, hevig beven, prikkelbaarheid, doelloos rondlopen, delirium tremens (waanbeelden bij alcoholmisbruik). Bij verslaafden treedt eveneens tolerantie voor het product op. Dit wil zeggen dat er steeds grotere hoeveelheden nodig zijn om hetzelfde effect te verkrijgen.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.