Tot op vandaag is allergie in al zijn uitingsvormen een ziekte die nog altijd NIET te genezen is. Tevens stijgt het aantal patiënten bij iedere generatie spectaculair. Wat kunnen we doen?

Leven met een chronische ziekte zoals allergie is voor vele mensen een dagelijkse realiteit. In ons soms toch al druk en hectisch bestaan waar tijd een kostbaar goed is geworden gaan mensen met allergie met een extra zware last door het leven.

De Astma en Allergiekoepel vzw werd in het kader van de actie Levenslijn 2000 opgericht door drie Vlaamse patiëntenverenigingen: Astmafonds vzw, Astma en Allergie vzw (de vroegere Astmastichting België vzw) en Allergiepreventie vzw. De vzw Allergiepreventie is volledig geïntegreerd in de werking van de Astma en Allergiekoepel vzw.

Samen willen zij eensluidende informatie verstrekken over astma en allergie, de belangen van astmatische en allergische personen verdedigen en samen met andere organisaties projecten realiseren die het sociale leven van astmatische en allergische personen makkelijker maken.

Wat voor velen gezonde voedingsmiddelen zijn (bvb. brood, zuivelproducten, fruit) kan bij mensen met voedselallergie of voedselintolerantie een allergische reactie uitlokken. Een huidaandoening zoals eczeem is mogelijk, maar ook klachten aan het maag-darmkanaal en de luchtwegen, zenuwstelsel, ogen, spieren en gewrichten, zelfs gedragsklachten en shock kunnen door overgevoeligheid voor een bepaald voedingsmiddel worden veroorzaakt.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.