Stichting voedselallergie

Wat voor velen gezonde voedingsmiddelen zijn (bvb. brood, zuivelproducten, fruit) kan bij mensen met voedselallergie of voedselintolerantie een allergische reactie uitlokken. Een huidaandoening zoals eczeem is mogelijk, maar ook klachten aan het maag-darmkanaal en de luchtwegen, zenuwstelsel, ogen, spieren en gewrichten, zelfs gedragsklachten en shock kunnen door overgevoeligheid voor een bepaald voedingsmiddel worden veroorzaakt.

De reactie verschilt per individu en de link met voedsel wordt niet altijd snel gelegd. De diagnose is niet altijd gemakkelijk te stellen. Velen puzzelen lange tijd voor zij weten wat klachtenvrij kan worden gegeten. Soms is een uitgebreid onderzoek nodig door een allergoloog of een arts met een specifieke kennis op dit gebied.

De Stichting helpt mensen met voedselallergie en -intolerantie, hun familie en hulpverleners door het verstrekken van informatie via diverse publicaties en het organiseren van informatieavonden. Zij verspreiden o.a. het tijdschrift 'Over Gevoelig Heden', een 'Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie' en het 'Zelfzorgboek voor mensen met voedselallergie en -intolerantie'. Mevr. Heymans is de contactpersoon voor de Belgische leden van de Stichting.

Diny Heymans

Kolisheide 19, 3910 NEERPELT

Tel: 011/64.30.25

Bereikbaarheid: dagelijks tot 21 uur, behalve op woensdag

e-mail: hennyrottier@hotmail.com

Website: www.stichtingvoedselallergie.nl

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.