Onthaalcentrum Naboram vzw

NABORAM is een zelfhulpgroep opgericht in april 1978 en actief op gebied van psychische en praktische begeleiding van vrouwen die een borstamputatie of een borstsparende ingreep hebben ondergaan. Ook vrouwen met interesse voor borstreconstructie kunnen bij de groep terecht. Vrijwilligsters die zelf een borstoperatie hebben ondergaan en dit voldoende verwerkt hebben zorgen voor de begeleiding.

Met de ervaring opgedaan tijdens hun verwerkingsproces, begrijpen zij de wisselende gemoedstemmingen van angst, verslagenheid, opstandigheid en depressie van de geopereerde vrouw. Het eerste contact tussen de patiënte en de vrijwilligster in het ziekenhuis of zelfs voor de opname is de meest doeltreffende vorm van begeleiding. Voor de patiënte is de bezoekster het levende bewijs dat iemand na zulke ingreep blijft leven, er goed uit ziet, terug een normaal silhouet heeft, nog sport kan beoefenen, haar taak als vrouw, partner en moeder terug aankan.

De vrouw én de partner kunnen eveneens op het onthaalcentrum zelf terecht voor een begrijpend gesprek (elke maandag en donderdag van 13.30-16 uur, na afspraak). Op het onthaalcentrum kunnen vrouwen ook terecht voor praktische informatie over kleding, pruiken, borstreconstructie, prothesen (men kan er alle specimens bekijken, maar niet kopen). Iedere laatste vrijdag van de maand (behalve in juli, augustus en december) wordt een contactnamiddag met ex-patiënten georganiseerd waar men terechtkan om ervaringen uit te wisselen. Voor jonge borstkankerpatiënten zijn er speciale contactavonden. Mannelijke borstkankerpatiënten brengen wij desgewenst in contact met een mannelijke lotgenoot. NABORAM organiseert op regelmatige tijdstippen voordrachtavonden, relaxatiecursussen en infonamiddagen.

Lange Gasthuisstraat 45 2000 ANTWERPEN

Tel: 03/234.35.66 Bereikbaarheid: maandag en donderdag 13.30-16 uur

e-mail: info@naboram.be      
Website: www.naboram.be

Afdelingen / Regionale contactpersonen

ANTWERPEN (GROOT) Anita Van Herck Tel: 03/237.64.99    e-mail: anita.vanherck@naboram.be

BRASSCHAAT/SCHOTEN EN VOORKEMPEN Rita Goossens Tel: 03/289.45.83    e-mail: rita.goossens@naboram.be

LIER Rita Theeuws Tel: 03/489.04.89     e-mail: rita.theeuws@naboram.be

MORTSEL Tina Oliviers Tel: 03/455.42.99

WILLEBROEK/BOOM Lis Verelst Tel: 03/234.35.66     e-mail: lis.verelst@naboram.be

Aanvullende informatie

  • Extended Classes: grid-double hilite

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.