Borstkanker Think Pink

Borstkanker.net werd gestart in 1999 nadat de oprichtster Nancy Wauters zelf werd geconfronteerd met borstkanker. De website groeide uit een persoonlijke grote behoefte aan informatie op het internet, die in die tijd absoluut niet beschikbaar was in het Nederlands.

De website had van bij het begin steun van enkele artsen die zich engageerden om de medische juistheid van de gegevens te controleren. De groep artsen en andere medische specialisten werd alsmaar groter.

De website breidde uit en werd een zeer informatieve website met gespreksgroepen, chatrooms, zoekmachine, gastenboek, de mogelijkheid om vragen te stellen via een vragenformulier, enz.

Doelstellingen

VZW Think-Pink is de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België. Het hele jaar door zet Think-Pink zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Via onze website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar, vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van preventievemammografie in het bijzonder.

VZW Think-Pink verleent steun en zet acties op in het kader van vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren
  • Bewustmaken
  • Doneren voor onderzoek
  • Helpen bij nazorg

Website: www.borstkanker.net

Website: www.think-pink.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.