MamAditi vzw

MamAditi vzw - Enkele jaren geleden was "onthaasten" nog een modewoord, intussen is het voor veel mama's een noodzaak gebleken. Het goed doen op het werk, een huis bouwen, een huishouden runnen, een stabiele relatie onderhouden, ... waar blijft er in dit kluwen nog plaats over voor de opvoeding van je kindjes? De mama's die elkaar gevonden hebben in MamAditi gaan samen op zoek naar een antwoord op die vraag. Het is zo veel makkelijk als je eens kan gluren bij de buren, je hart kan luchten bij iemand die in dezelfde levensfase zit, eens kan luisteren naar soortgelijke verhalen.

MamAditi vzw ontsproot uit de behoefte van mama's om elkaar te treffen. Zowel op een forum als op echte bijeenkomsten (MamaMeets). Er wordt gekeuveld over alles wat komt kijken bij (op)voeden, dat gaat over zwangerschap, bewust bevallen, borstvoeding, dragen, slapen, luieren,introductie van vast voedsel, ... maar net vanuit een iets andere invalshoek: natuurlijk ouderschap, vertrekkend vanuit de behoefte van het kind.

De vrijwilligers van MamAditi willen graag een platform bieden voor jonge, zoekende ouders. De ervaring is aanwezig en de doorverwijzing staat op punt (naar borstvoedingsorganisaties, draagdoekconsulenten, ...), dit laat elke moeder vrij om mee te pikken waar ze interesse in heeft.

Wij willen graag:

  • toekomstige en jonge ouders met elkaar in contact brengen
  • deze ouders informeren over bewust bevallen, nachtelijk ouderschap, luisteren naar het kind, ecologisch luieren, dragen, consuminderen, ...
  • borstvoeding promoten, beschermen en ondersteunen, met de WHO-normen als leidraad
  • ouders ondersteunen bij het vinden van een evenwicht in de behoeftes van het kind, de ouder en zijn relaties
  •  ...

Omdat borstvoeding toch dat extra beetje aandacht krijgt in MamAditi, gingen we op zoek naar een betekenisvolle naam.  Aditi is een Indische moedergodin, die het volk beschermt en voedt.  Deze oergodin werd en wordt vaak voorgesteld als kosmische koe, wiens melk neerstroomt als het dagelijks voedsel van de mens.En de Mam? Mam(a) is voor de meeste baby's overal ter wereld de eerste echte klank. Deze klank werd in het Latijn toegewezen aan de moederborst omdat dit het eerste is wat een baby nodig heeft na de geboorte.

Welkom bij MamAditi!

Prosper van Langendonckstraat 2

9050 GENTBRUGGE

Tel: 0477/29.30.04

e-mail: welkom@mamaditi.be

Website: www.MamAditi.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.