Borstvoeding vzw

Je kindje voeden met de borst is voor jou als mama een zeer unieke ervaring en bovendien een intens gebaar van onvoorwaardelijke liefde. Voor je baby is borstvoeding van onschatbare waarde, zowel op voedingskundig, immunologisch als psychologisch vlak. Het is een natuurlijke cocktail van voedingsstoffen, vitamines, mineralen, antistoffen,… en heel veel liefde.

Moedermelk biedt alles wat je kindje nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Het is de beste en meest natuurlijke voeding voor je baby en een logisch vervolg op zwangerschap en geboorte. Sinds 1981 bundelt Borstvoeding vzw haar krachten om van jouw borstvoedingsperiode een succes te maken. Onze consulentes hebben zelf een ruime ervaring en zijn bovendien professioneel opgeleid om je deskundig te begeleiden. Maar het geven van borstvoeding gaat vaak ook gepaard met vele vragen.

Maandelijks organiseren wij infosessies over borstvoeding voor zwangere en (pas) bevallen moeders. Uiteraard zijn ook de partners meer dan welkom. Steun uit de directe omgeving is trouwens van essentieel belang voor het welslagen van de borstvoeding. Onze borstvoedingsconsulentes die deze infosessies begeleiden, volgen een bepaald programma. Hierbij komt vrijwel alle noodzakelijke informatie rond borstvoeding aan bod. Samenkomsten van moeders met baby's aan de borst, babycafés, waarbij kersverse moeders (en hun partner) de kans krijgen om hun ervaringen uit te wisselen en de dagelijkse beslommeringen eventjes achter zich te laten. Niet enkel borstvoeding maar ook andere baby-onderwerpen komen hier uitgebreid aan bod. Een borstvoedingsconsulente helpt je graag met specifieke borstvoedingsproblemen. Het babycafé gaat door bij een consulente thuis. Ook oudere kinderen zijn welkom!

Over ons

Borstvoeding vzw is een vereniging waarin naast het propageren van borstvoeding, vooral de 'consulenten' een cruciale plaats bekleden. Deze moeders hebben elk, naast een ruime ervaring, ook een interne opleiding genoten. Deze vrouwen geven advies aan jonge en aanstaande ouders en professionelen die vragen, twijfels of problemen hebben in verband met borstvoeding.

De vereniging heeft een eigen uitleendienst van boeken, biedt materiaal, folders en boeken te koop aan en organiseert voordrachten en bijscholingslessen.

De vereniging organiseert eveneens infosessies (bijeenkomsten voor jonge en aanstaande ouders, waar ervaringen worden uitgewisseld) en werkt samen met een aantal verenigingen, die op hetzelfde terrein werkzaam zijn. Borstvoeding vzw geeft het driemaandelijks tijdschrift 'Borstekind' met allerlei nuttige informatie uit.

Contact

Mieke Viaene Iepersestraat 137 8890 MOORSLEDE

Tel: 051/77.18.03 Bereikbaarheid: secretariaat, administratie en briefwisseling

e-mail: info@borstvoedingvzw.be

Website: www.borstvoedingvzw.be

Regionale contactpersonen

BRABANT (VLAAMS)

Gerd Vankogelenberg Keistraat 11 3078 MEERBEEK

Tel: 016/48.11.91   email: gerdvankogelenberg@skynet.be

LIMBURG

Lut Brouwers Krelstraat 15 3600 GENK

Tel: 089/61.31.26 Bereikbaarheid: meestal na 17 uur of via mail

e-mail: lut.brouwers@borstvoedingvzw.be

OOST-VLAANDEREN

Sofie Vercoutere Azaleastraat 34 9920 LOVENDEGEM

Tel: 09/232.44.05      e-mail: vercouteresofie@gmail.com

WEST-VLAANDEREN

Nathalie Boddin Louis Schattemanstraat 15 8480 EERDEGEM

Tel: 0476/67.60.37     e-mail: nathalieboddin@borstvoedingvzw.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.