Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ gent vzw

Wie zijn wij?

In 1992 werd de patiëntenvereniging VZW “Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent” opgericht op vrijwillige basis, met als uitgangsstandpunt de ex-patiënten te steunen. Enkele ex-brandwondenpatiënten, familieleden en medewerkers van het brandwondenteam bundelden hun optimisme en solidariteit wat leidde tot het ontstaan van de vereniging.

Daar na ontslag uit het ziekenhuis het slachtoffer lichamelijk en geestelijk brandwondenpatiënt blijft, er nog een intensieve nabehandeling volgt en buitenstaanders vaak afwijzend reageren, wil de vriendenkring begeleiding bieden bij het herstel van eigenwaarde en herintreding als persoon in de maatschappij.

Profiel

De VZW bestaat uit ex-brandwondenpatiënten, ouders van ex-brandwondenpatiënten en medewerkers van het medisch team van het Brandwondencentrum wat garant staat voor een ideale mix van deskundigheid, kennis en betrokkenheid naar de problematiek van de brandwondenpatiënt en zijn naaste omgeving. De Vriendenkring werkt nauw samen met het Brandwondenteam van Prof. Monstrey.

De vzw organiseert een brede waaier aan activiteiten om de contacten tussen ex-brandwondenpatiënten en hun verwanten te bevorderen. De activiteiten bestaan uit info-avonden, socio-culturele activiteiten, zwemmen en wandelen, meerdaagse uitstappen voor kinderen en volwassenen, een gezinsweekend, feest. Sinds 2002 beschikt de vriendenkring over een eigen stek: het Andrescheershuis. Dit huis doet dienst als wachtruimte voor de familie van patiënten die in het ziekenhuis opgenomen zijn. Het is tevens een opvang- en ontmoetingsruimte voor de ex-brandwondenpatiënten en hun familie die nood hebben aan sociale- en/of psychologische ondersteuning.

De VZW werkt op vrijwillige basis en is voor zijn financiering aangewezen op het ledengeld, spontane bijdragen, schenkingen of de opbrengst van activiteiten ten voordele van de vereniging. Maandelijks vergadert de Raad van Bestuur voor de voorbereiding van activiteiten en rond het inspelen op de noden van de ex-brandwondenpatiënten.

Contact

Lut Lafaut Oudebareelstraat 67 9041 OOSTAKKER

Tel: 09/251.07.62    e-mail: vriendenkringandrescheershuis@hotmail.com

Website: www.vriendenkringandrescheershuis.be

Regionale contactpersoon

Brandwondencentrum : Pieter Lafaire

De Pintelaan 185 9000 GENT

Tel: 09/332.34.53    e-mail: pieter.lafaire@uzgent.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.