DE MARETAK - vereniging voor chronische pijnpatiënten

De vereniging de Maretak is opgericht voor mensen met chronische pijn of die in contact komen met die patiënten. Ze staat open voor iedereen ongeacht het soort pijn of ziekte, ongeacht tot welke ideologische strekking of mutualistisch lidmaatschap men behoort. Oorspronkelijk waren de activiteiten gericht naar de bewoners van de regio die het CM-gewest Winge omvat, maar vrij snel werd besloten om zich te richten naar de ganse provincie Vlaams-Brabant.

Om de voordrachten of doe-namiddagen voor de patiënt zo gunstig mogelijk te laten verlopen werden o.a. twee pauzes ingelast en is de totale duur van een sessie meestal een twee uur.

De vereniging wil zich niet vastpinnen op het thema pijn. Daarom werd gekozen voor een ruime en niet gelimiteerde aanpak:

  • Zoveel mogelijk informatie aanbieden over onderwerpen gerelateerd aan pijn. 
  • Belangenbehartiging 
  • Lotgenotencontact 

De voordrachten worden geleid door zowel professionele hulpverleners als vrijwilligers maar zeker ook door pijnpatiënten die met hun ervaringen anderen kunnen helpen en stimuleren. Er waren reeds bijeenkomsten met als thema 'Zorg en zelfzorg’, 'Voorzieningen voor chronische pijnpatiënten' en 'Blijven bewegen'.
Het aantal mensen dat we bereiken via bijeenkomsten blijft stijgen en de vraag naar informatie groeit gestadig. Het is een signaal dat verwijst naar de noodzaak.

Contactgegevens

De Maretak
Leuvensesteenweg 210 3090 Tielt-Winge
T. : 0478-87 01 98 (Dominque Vinckx)
contactpersoon: Eddy Claes - deMaretak@rib.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.