Vlaamse coeliakievereniging vzw (VCV)

De zelfhulpgroep “Vlaamse Coeliakievereniging” werd gesticht in 1979 op initiatief van ouders die zelf een kind met coeliakie hebben. Het doel van de vereniging is de bevordering van het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn van lijders aan coeliakie en direct daarmee samenhangende ziektebeelden.

Concreet streeft deze zelfhulpgroep de realisatie van de volgende doelstellingen na:

  • Het leggen van contacten tussen coeliakiepatiënten, de ouders van coeliakiepatiënten of de verzorgers ervan, via een driemaandelijks contactblad, regionale bijeenkomsten en een jaarlijkse algemene ledenvergadering; Het bekendmaken van glutenvrije dieetproducten en de bevordering van de distributie ervan;
  • Het opstellen en het publiceren van een lijst met glutenvrije merkartikelen;
  • Het opstellen en het publiceren van recepten voor glutenvrij koken en bakken (zie KookBoek, BakBoek en Recepten );
  • Het publiceren van nuttige adressen van o.a. dieetzaken, hotels, enz.;
  • Het ruimer bekendmaken van de begrippen “coeliakie” en “glutenvrij” dieet;
  • Het publiceren van medische en diëtische informatie omtrent coeliakie en het glutenvrij dieet. Deze publicatie blijven vanzelfsprekend het alleenrecht van dokters en diëtisten uitmaken.

De vereniging wil het lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn van coeliakiepatiënten bevorderen en hen met elkaar in contact brengen. Via folders, brochures en ander voorlichtingsmateriaal tracht men meer bekendheid te geven aan coeliakie bij leerkrachten, ouders, patiënten en hulpverleners.

De Vlaamse Coeliakievereniging geeft een driemaandelijks contactblad uit met informatie omtrent de aandoening en met recepten voor een glutenvrij dieet. Nuttige adressen van onder andere restaurants en dieetzaken en andere medische en diëtische informatie kunnen bij de ledenadministratie worden aangevraagd, zoals het "Lekker glutenvrij bakboek" en de etikettering (lijst ingrediënten in voedingswaren). Eén keer per jaar is er een algemene ledenbijeenkomst; daarnaast gaan er regionale bijeenkomsten door per provincie.

Contact:

Jella Spaas Koning Albertlei 34 2950 KAPELLEN

Tel: 03/664.42.71

e-mail: ledenadministratie@vcv.coeliakie.be

Website: http://vcv.coeliakie.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.