Praatcafe dementie

Een café is een plek bij uitstek om mensen te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. In het praatcafé dementie zijn er geen barkrukken of klikkende biljartballen maar de sfeer is er net zo ontspannen als in een gewoon café. Hier kunnen op een informele manier mensen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers rond het onderwerp dementie elkaar ontmoeten. 

Zorg dragen voor een persoon met dementie wordt wel eens vergeleken met reizen zonder kompas. De weg is niet uitgestippeld en er dienen zich onderweg vaak onverwachte situaties aan. Het vergt veel energie om je weg te vinden in het labyrint van dementie. Door de zorg te delen met anderen wordt het gewicht van die zorg verdeeld.

Onder leiding van een gespreksleider en met behulp van andere gastdeskundigen krijgen zij informatie rond aspecten van dementie. Telkens staat een ander onderwerp centraal. In elke bijeenkomst wordt een ander aspect van dementie belicht en is er heel wat mogenllijkheid om vragen te stellen. Naast gerichte informatie is er ruimte voor ontmoeting met lotgenoten en een losse babbel bij een drankje.Er wordt gestreefd naar een zo gemoedelijk en informeel mogelijke sfeer. Er is volop gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Gewoon luisteren kan echter ook. Het praatcafé is volledig vrijblijvend.

Op heel wat plaatsen in Vlaanderen vinden regelmatig praatcafés plaats. Via de expertisecentra dementie kunt u vernemen of er een praatcafé dementie bestaat in uw regio.

Zie ook de kalender op www.dementie.be en onder het item 'praatcafés'.

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw Lokkaardstraat 8 2018 ANTWERPEN

Tel: 070/22.47.77 e-mail: info@dementie.be

Website: www.dementie.be Tweede website: www.omgaanmetdementie.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.