Altis zelfhulpgroep voor depressieve mensen

Wie zijn wij?

Altis is een zelfhulpgroep voor mensen die te kampen hebben met een depressie. Aangezien depressie tegenwoordig nog steeds een onbesproken en onbegrepen ziekte is, zoeken lotgenoten die dagelijkse hun leidensweg af te leggen hebben soms tevergeefs in hun nabije omgeving naar hulp. Dankzij de zelfhulpgroep, vinden medemensen die te kampen hebben met dezelfde aandoening hun weg naar elkaar, medemensen, die begrijpen wat je doormaakt, en waarmee je je eigen ervaringen kan delen.

Door samen te praten, wetende dat we er niet alleen voor staan en begrepen worden, kunnen we de kracht en de hoop vinden om te werken aan genezing, een betere toekomst. Mensen die de weg vinden naar de zelfhulpgroep zijn bereid te proberen van hun eigen ervaringen te delen met de groep. Wat verteld wordt, wordt strict als vertrouwelijk aanschouwd, en blijft onder de groepsleden.

Maandelijks wordt er een bijeenkomst van de zelfhulpgroep georganiseerd, deze vindt plaats elke tweede maandag van de maand in het ontmoetingscentrum "De Boomgaard" van de Christelijke Mutualiteit in Dendermonde. Het ontmoetingscentrum bevindt zich in de Bogaerdstraat, 33 - ingang Papiermolenstraat.

Als zelfhulpgroep vragen wij geen lidgeld maar een kleine bijdrage van € 2.50 per bijeenkomst. Om de leden meer aan te bieden dan een luisterend oor alleen, worden er inspanningen gedaan om de de mensen af en toe bij te staan door professioneel advies van hulpverleners. Voelt u zich angstig of depressief, en voel je de nood om je verhaal te vertellen, of anders om te luisteren naar wat lotgenoten te vertellen hebben, dan ben je bij Altis welkom. Bij Altis maken we geen onderscheid op leeftijd, afkomst of politieke overtuiging, Altis is er voor iedereen.

Contact

Rita Tel: 09/348.59.67 GSM: 0486/15.45.01

e-mail: info@altis-depressie.org

Website: www.altis-depressie.org

Magda: 052/47.05.39

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.