Commissie diabetische kinderen en ouders

Commissie diabetische kinderen en ouders - De Commissie DK&O is een werkgroep binnen de Vlaamse Diabetes Vereniging vzw. De diagnose diabetes, op welk moment ook gesteld, heeft een impact op het leven. Diabetes betekent het verlies van een stuk gezondheid, het verlies van controle en misschien ook wel het verlies van een stukje van zichzelf. Voor kinderen en jongeren met diabetes is het belangrijk dat er op termijn een evenwicht is tussen hun 'diabetes' en het zich verder ontplooien en ontwikkelen.

De commissie probeert daarom de integratie van kinderen en jongeren in diverse sociale situaties te ondersteunen, bijvoorbeeld door het organiseren van een gezinsdag en het verlenen van medewerking aan vakantiekampen.

DK&O is een klankbord voor wat leeft bij kinderen en jongeren met diabetes en hun ouders, en gaat actief op zoek naar belangrijke inhoudelijke thema's.

Ottergemsesteenweg 456 9000 GENT Tel: 09/220.05.20 Tel: 0800/96.333

Bereikbaarheid: kantooruren; tweede telefoonnummer is de Diabetes Infolijn (gratis nummer)

e-mail: vdv@diabetes.be
Website: www.diabetes.be

Gerelateerde items (op tag)

Diabetes video's

 

 

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.