NA is een non-profitgemeenschap van mannen en vrouwen voor wie drugs een ernstig probleem waren geworden. In NA komen herstellende verslaafden geregeld bij elkaar om elkaar te helpen clean te blijven. De enige vereiste voor lidmaatschap is het verlangen om te stoppen met gebruiken. Men moet niet clean zijn om deel te nemen, maar na de eerste bijeenkomst wordt aangeraden terug te blijven komen en clean te worden.

Onder drugsverslaving verstaat men de totale psychische en/of lichamelijke afhankelijkheid van illegale genotmiddelen zoals cocaïne, LSD, heroïne. Wat meestal begon als een experiment, mondt uit in een situatie waarin alles in het teken van de drugs staat: het vaak op illegale wijze zoeken naar voldoende geldmiddelen, de aanschaf van het product, het kortstondige genot... Deze vicieuze cirkel kan slechts zeer moeilijk worden doorbroken omwille van extreme ontwenningsverschijnselen en de marginaliteit waarin de gebruikers zich bevinden.

Deze groep voor ouders komt éénmaal per maand samen met als doel: het kunnen uiten van emoties, luisteren, het uitwisselen van ideeën. Er wordt aan vorming en preventie gedaan door samenwerking met politie en rijkswacht, dokters en scholen.

Hoe kijken we binnen onze organisatie naar de persoon die kampt met een verslaving? Hoe helpen we die persoon naar zichzelf te kijken? Hoe spreken we over hem / haar met onze partners? Welke behandeltraject zetten we samen uit? Hierna leest u de gebalde visie waarin we duidelijk maken waar we binnen De Sleutel voor (willen) staan. Via bijgaande links onderaan kan u meer lezen over de diverse bouwstenen van deze visie.

Wie zijn wij?

Kompas is een opvangcentrum dat 24h op 24h open staat voor iedereen die problemen heeft door het gebruik van drugs. Wij bieden ambulante begeleiding van mannen en vrouwen. Ook zijn wij erkend door het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering ( RIZIV ).

Zelfhulpgroep De Bongerd begeleidt reeds 30 jaar mensen met een verslavingsprobleem naar een bevrijd en stabiel leven, zonder verslavingsonderhoudende vervangende middelen en zonder financiële kosten. Er wordt gewerkt vanuit de ervaring dat verslaving geen ziekte is, en dat er dus geen medicament bestaat om een verslaving op te heffen.

Onder drugsverslaving verstaat men de totale psychische en/of lichamelijke afhankelijkheid van illegale genotmiddelen zoals cocaïne, LSD, heroïne. Wat meestal begon als een experiment, mondt uit in een situatie waarin alles in het teken van de drugs staat: het vaak op illegale wijze zoeken naar voldoende geldmiddelen, de aanschaf van het product, het kortstondige genot... Deze vicieuze cirkel kan slechts zeer moeilijk worden doorbroken omwille van extreme ontwenningsverschijnselen en de marginaliteit waarin de gebruikers zich bevinden.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.