Praatgroep "omgaan met drugs"

Onder drugsverslaving verstaat men de totale psychische en/of lichamelijke afhankelijkheid van illegale genotmiddelen zoals cocaïne, LSD, heroïne. Wat meestal begon als een experiment, mondt uit in een situatie waarin alles in het teken van de drugs staat: het vaak op illegale wijze zoeken naar voldoende geldmiddelen, de aanschaf van het product, het kortstondige genot... Deze vicieuze cirkel kan slechts zeer moeilijk worden doorbroken omwille van extreme ontwenningsverschijnselen en de marginaliteit waarin de gebruikers zich bevinden.

OMGAAN MET DRUGS; EEN PRAATGROEP VOOR OUDERS

Deze groep richt zich tot ouders en familieleden (ook tot opvoeders en hulpverleners) van jongeren die drugs gebruiken. Onder begeleiding van een maatschappelijk assistent van het begeleidingsteam van CAW De Kempen worden er maandelijks of tweemaandelijks op een donderdagavond gespreksbijeenkomsten georganiseerd voor het uitwisselen van ervaringen en emotionele ondersteuning. Informatieverstrekking en isolementdoorbreking staan tevens centraal.

Naast de tweemaandelijkse bijeenkomsten is er gelegenheid tot individuele opvang via persoonlijke of telefonische contacten.

Contact

CAW De Kempen

Felix De Maere

Hofkwartier 23

2200 HERENTALS

Tel: 014/21.08.08

Bereikbaarheid: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 uur

e-mail: clg.herentals@cawdekempen.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.