Kompas vzw (drugsverslaving)

Wie zijn wij?

Kompas is een opvangcentrum dat 24h op 24h open staat voor iedereen die problemen heeft door het gebruik van drugs. Wij bieden ambulante begeleiding van mannen en vrouwen. Ook zijn wij erkend door het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering ( RIZIV ).

Kompas staat in voor oa. personen die door druggebruik in de problemen verstrikt geraken, personen die zich willen bedenken over hun drugverleden en drug-vrije toekomst, personen die definitief willen stoppen met hun druggebruik, ...

Contactopname kan rechtstreeks via Kompas ( telefoon, fax, email, website formulier ) of via doorverwijzing van arts, welzijnswerker, of een gerechterlijke dienst.

Vanuit verschillende invalshoeken (justitie, preventie en curatie) wordt vastgesteld dat het aantal druggebruikende jongeren sterk stijgt. Daarbij is opmerkelijk dat de leeftijd waarbij jongeren in aanraking komen met illegale produkten steeds daalt. Momenteel ligt de leeftijd gemiddeld op 15 jaar.

Tevens merken we een sterk drugpermessieve houding bij de jongeren ! Om hulpverlening te bieden aan deze nieuwe en vrij grote groep experimenterende jongeren en probleemgebruikers is een laagdrempelige, anonieme werking nodig. Via ambulante drugzorg is dit mogelijk.

Ambulante Drugzorg Kompas bestaat uit een ruim netwerk van ambulante centra in Zuid-West-Vlaanderen. Er bevinden zich werkpunten te Ieper, Kortrijk, Menen, Roeselare, Waregem en Torhout.

Samenkomsten zijn tweewekelijks op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Deelname kan mits een voorafgaand individueel gesprek na een telefonische afspraak. Dit kan iedere werkdag tijdens kantooruren.

Op het centrum kan men daarnaast terecht voor ondersteuning en professioneel advies: 'hoe leer je als ouder grenzen te trekken, hoe ga je om met reacties uit je omgeving, hoe kan je afstand leren nemen van jouw situatie'.

Contact

Vicky Sevenhant

Jules Lagaelaan 20

8800 ROESELARE

Tel: 051/25.99.35

E-mail: kompas@cgglargo.be

Website: www.kompasvzw.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.