De Maretak (epilepsie)

De Maretak

De Maretak wil epilepsie beter gekend en sociaal meer aanvaard maken door informatie te verstrekken via het organiseren van voordrachten en infonamiddagen en via het inrichten van contactvergaderingen. De vereniging wil epilepsiepatiënten met elkaar in contact brengen, onderlinge steun en hulp stimuleren en mogelijkheden creëren tot het uitwisselen van ervaringen.

De Maretak richt zich zowel naar volwassenen als naar kinderen. Samen met andere epilepsiegroepen wordt een gemeenschappelijk driemaandelijks tijdschriftje uitgegeven, de 'Epikrant'.

De Vlaamse Liga tegen Epilepsie (VLE)

De Vlaamse Liga tegen Epilepsie (VLE) heeft per Vlaamse provincie een afdeling. Voor VlaamsBrabant is deze gevestigd in CGG-VBO. 

Aanbod:

Informatie

A.d.h.v. allerlei folders, brochures, (wetenschappelijke) tijdschriften, boeken, enz. Via het bijgevoegde formulier kan je een bestelling doen. Of je kan een afspraak maken om materiaal in te kijken of uit te lenen tegen een waarborg.

Enkele voorbeelden:

  • Je geeft een spreekbeurt over epilepsie en je wil graag een aantal folders om uit te delen.
  • Je hebt epilepsie, maar je weet niet goed of je nu wel of niet mag autorijden.
  • Soms doe je aanvallen in het openbaar. Je wil graag iets dat de mensen op straat direct duidelijk maakt wat ze wel en niet mogen doen bij een aanval.

Individuele hulp:

In de vorm van advies, of psychosociale begeleiding.

Advies Het kan zijn dat je in een situatie terecht komt waarbij je niet goed weet wat doen.

Enkele voorbeelden:

  • Een verzekeringsmaatschappij weigert je een levensverzekering te geven, of vraagt een belachelijk hoge bijdrage.
  • Je hebt net ontdekt dat je zoontje epilepsie heeft, met aanvallen waarbij hij zich serieus pijn kan doen. Welke aanpassingen kan je in je huis uitvoeren om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren?
  • Het lukt je niet een nieuwe job te vinden. Telkens als epilepsie in een sollicitatiegesprek ter sprake komt, merk je dat er plots raar gereageerd wordt.
  • Je bent vrijgezel en hebt een leuke man/vrouw ontmoet waarmee je graag een relatie begint. Maar wanneer vertel je dat je epilepsie hebt? En op welke manier?

Psychosociale begeleiding

Je hebt een klankbord nodig, iemand die weet wat epilepsie is en wat het allemaal met zich kan meebrengen. Je wil je hart eens luchten.

Enkele voorbeelden:

  • Je partner is overbezorgd. Je begrijpt het wel, maar het voelt alsof je geen vrijheid hebt.
  • Je hebt net epilepsiechirurgie achter de rug. De aanvallen blijven weg. Goed nieuws! Of niet helemaal? Er verandert veel. Plots mag en kan je alles, en worden er dingen van je verwacht. De vele aandacht die je vroeger kreeg verdwijnt langzaam.
  • Jouw kindje heeft een zware vorm van epilepsie en dit vergt veel structuur en organisatie. Soms krijg je het niet getrokken.

Deze gesprekken zijn geen therapie. Wanneer blijkt dat je iets anders nodig hebt dan psychosociale begeleiding, zullen we samen op zoek gaan naar een organisatie waarbij je beter geholpen kan worden.

Contact

Gwen Maris Vital Decosterstraat 86 3000 LEUVEN

Tel: 016/32.97.01

E-mail: cgg.epilepsie@cgg-vbo.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.