Epilepsie contactgroep Limburg vzw

Epilepsie is een aandoening waar niet vaak over geschreven of gesproken wordt. De statistieken vertellen ons echter, dat er naar schatting ongeveer in ons land 50.000 mensen (1 op 200) één of andere vorm van epilepsie hebben. De onbekendheid van het verschijnsel epilepsie hangt voor een deel samen met vooroordelen en misverstanden.

Ondanks het feit dat het merendeel van de mensen, die aan epilepsie lijden, een normale intelligentie hebben, geestelijk evenwichtig zijn, werken, blijkt dat zij en hun naaste omgeving vaak af te rekenen hebben met een sfeer van onbegrip en verwerping. Duidelijke informatie hieromtrent is dan ook van kapitaal belang.

In dat verband zijn de Vlaamse Kontaktgroepen voor Epilepsie ontstaan, allen vzw's met in

  • Limburg : het Epicentrum
  • Antwerpen : de Klimop
  • Brabant : de Maretak
  • Oost-Vlaanderen : Ikaros
  • West-Vlaanderen : Uranus en Ouders

In 1991 hebben deze kontaktgroepen een samenwerking aangegaan voor het uitgeven van een gezamenlijk tijdschrift : de Epikrant. Het is de bedoeling de informatie over epilepsie te bundelen en deze te verspreiden over het Vlaamse land om als dusdanig meer mensen te kunnen bereiken.

De Vlaamse Kontaktgroepen werken nauw samen met de Vlaamse Liga tegen Epilepsie. In elke provincie is er een afdeling van deze Liga. (zie adressen) Epilepsie-kontaktgroep Epicentrum vzw werd in 1981 opgericht met als doel samen met lotgenoten de problematiek rond het verschijnsel epilepsie bespreekbaar en leefbaar te maken.

Dit gebeurt door maandelijkse praatavonden (zie kalender) die doorgaan in een gemoedelijke sfeer, waar ieder lid zijn/haar verhaal kan doen of waar men gewoon ook eens kan komen luisteren. Uiteraard wordt alles wat tijdens de vergadering gezegd wordt, met discretie en respect behandeld en staan de vergaderingen onder deskundige begeleiding. Steeds is er een luisterend oor voor problemen zoals : rijbewijs, vervoer, medicatie, aanvaardingsmoeilijkheden, werk enz....

De zelfhulpgroep organiseert ook uitstappen en soms is er ook een gezellig samenzijn. Voor professionele begeleiding kan men, zoals reeds gezegd, steeds een beroep doen, op de provinciale afdeling van de Liga te Hasselt, waarmee men samenwerkt.

Contact

Epicentrum - Roel Smeets

Groenplein 5, 3500 HASSELT

Tel: 011/22.30.10

Bereikbaarheid: kantooruren.

Na kantooruren kan men contact nemen met:

Erwin Theuwissen

Tel: 011/54.20.80

E-mail: erwin.theuwissen@skynet.be

e-mail: epilepsie@vggz.be

Website: epilepsiegroep-limburg.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.