Vlaamse Liga voor Fibromylagiapatiënten VZW

Tenzij men duidelijke lichamelijke beperkingen kan vaststellen, wordt ziek zijn in onze maatschappij moeilijk aanvaard. Fibromyalgie is een niet zichtbare chronische aandoening van het bewegingsapparaat, waarbij pijn en vermoeidheid een voorname rol spelen.

Wanneer patiënten zich goed voelen kunnen ze aan activiteiten meedoen. Later op de dag dragen ze daarvan echter vaak de gevolgen nl. pijn en/of extreme vermoeidheid. Voor buitenstaanders is het moeilijk te begrijpen dat een fibromyalgiepatiënt de ene keer wel actief is en de andere keer in bed blijft en klaagt over pijn en vermoeidheid. VLFP tracht die sfeer van onbegrip en onwetendheid te doorbreken...

De VLFP stelt zich tot doel zoveel mogelijk informatie te verstrekken en documentatie te verspreiden, het uitwisselen van ervaringen tussen patiënten te bevorderen, het onderzoek naar de oorzaak en de behandeling te stimuleren en ten slotte te ijveren voor erkenning van de ziekte.

Daartoe richt zij regionale informatie bijeenkomsten in en organiseert zij jaarlijks een aantal voordrachten. Er wordt contact gehouden met de medici en media en er wordt een driemaandelijks tijdschrift uitgegeven.

Wie nood heeft aan een gesprek kan terecht bij de contactpersonen in de verschillende provincies. Gelieve wel de uren van bereikbaarheid te respecteren indien deze vermeld worden.

Contact

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten (VLFP)

Stichtend lid VLAAMS PATIENTEN PLATFORM

Samenwerkingsakkoord Vlaamse Pijnliga Lid ReumaNet

Lid ENFA (European Network of Fibromyalgia Associations)

Secretariaat :

Impulsstraat 6 / C

2220 Heist-op-den-Berg

Tel.: 015/25.33.19

Openingsuren: maandag en woensdag van 10u00 16u00

Opgelet: tijdens de maanden juli en augustus enkel op maandag.

Wil je ons bezoeken?

Dat kan na afspraak.

E-mail: info@vlfp.be

E-mail redactie: redactie@vlfp.be

Website: www.fibromyalgie.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.