De Werkgroep tegen gokverslaving vzw

De Werkgroep biedt de hoogste kwaliteit van (zelfhulpgroep / diensten) vandaag. Daardoor, geven we een superieure service aan onze leden, en staan hen bij in het verwezenlijken van hun doelstellingen. Onze ervaring en toewijding aan kwaliteit hebben ons verdiend de reputatie als de beste in ons domein opgeleverd.

Wie kan bij ons terecht?, iedereen die vragen heeft over gokken en gokverslaving.

Wat is ANONIEME GOKKERS en de VERENIGING HULP AAN GOKVERSLAAFDEN EN OMGEVING. Anonieme gokkers/Vereniging hulp aan gokverslaafden en omgeving, is een gemeenschap van zowel mannen als vrouwen die hun krachten hebben gebundeld om SAMEN iets te doen aan hun eigen gok probleem en daardoor andere gokverslaafden helpen hetzelfde te doen. Wat is gokverslaving?

Er zijn vele en uiteenlopende interpretaties van gokverslaving. De verklaring die het meest aanvaardbaar lijkt voor A.G en V.H.A.G.E.O. leden is dat dwangmatig gokken een ziekte is, progressief van aard is, die nooit kan worden genezen, maar wel kan worden gestabilliseerd. Voor zij naar A.G en V.H.A.G.E.O. kwamen, dachten veel dwangmatige gokkers van zichzelf dat ze moreel zwak of gewoon "niet goed" waren. Volgens het A.G en V.H.A.G.E.O. concept is de dwangmatige gokker een zeer ziek persoon die kan herstellen door het volgen van een heel eenvoudig programma om het beste uit zijn of haar eigen vermogen te halen, dat is succesvol gebleken voor honderden andere mannen en vrouwen met een soortgelijk probleem.

Wat is het eerste wat een dwangmatige gokker zou moeten doen om met gokken te stoppen?

Aanvaarding van het feit dat dwangmatig gokken een progressieve ziekte is en de wens om er iets aan te doen. Uit onze ervaring is gebleken dat de AG/VHAGEO-programma altijd zal werken voor iedereen die wil stoppen met gokken. Het zal zelden werken voor de man of vrouw die niet kan, of niet wil stoppen met gokken, omdat ze vierkant met hun neus op de feiten worden gedrukt over deze ziekte. Alleen jij kunt die beslissing nemen. De meeste mensen wenden zich tot A.G./VHAGEO wanneer zij hebben toegeven dat het gokken hun te pakken heeft. Ook in A.G./VHAGEO wordt een dwangmatige gokker beschreven als een persoon voor wie het gokken heeft geleid tot groeiende en aanhoudende problemen in vele aspecten van het leven. Veel AG/VHAGEO. leden ondergingen angstaanjagende ervaringen voordat ze klaar waren om hulp te aanvaarden. Anderen werden geconfronteerd met een langzame, subtiele verslechtering die hun uiteindelijk op het punt bracht dat zij hun nederlaag wilden aanvaarden.

Wat er in een AG/VHAGEO vergadering?

Een vriendelijke en menselijke vergadering van mannen en vrouwen samen , jong en oud, die een verlangen hebben om te stoppen met gokken. Geen vragen over wie ze zijn, geen professionals of doe-wereldverbeteraars. Geen examens. Absoluut geen religieuze connecties. Geen entreegelden. Als je hebt toegeven dat je het alleen niet aan kan en de controle over het gokken verloren hebt dan bent u automatisch lid! Geen persoonlijke gegevens en geen kosten gevraagd. VHAGEO/AG is volledig zelfbedruipend van de vrijwillige bijdragen voor de aanschaf van koffie, frisdranken, huur van de zaal en vakliteratuur. Een van de leden is de voorzitter van de avond, hij of zij nodigt degenen uit die wensen te spreken over hun leven, en over hun gokverleden. De spreker wordt niet onderbroken. De ruggengraat van de vergaderingen is het 12 stappen programma. Een eenvoudige gids om een normaal leven zonder gokken te leiden en waarin hun wordt uitgelegd hoe ze deze stappen kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.

Anonieme Gokkers/en de Vereniging hulp aan gokverslaafden werkt ALTIJD voor de man of vrouw die de wil hebben om te stoppen met gokken. OOK NIEUW IS DAT ER GROEPSGESPREKKEN VOOR GOKVERSLAAFDEN EN MENSEN UIT HUN OMGEVING MOGELIJK ZIJN VIA SKYPE(groepgesprek). DEZE METHODE IS BEDOELD VOOR MENSEN DIE DE VERPLAATSING NAAR DE GROEPSGESPREKKEN NIET KUNNEN MAKEN, MAAR WEL VAN HUN GOKVERSLAVING AFWILLEN? DEZE GESPREKKEN GAAN DOOR ELKE DINSDAGAVOND OM 19.00 UUR STIPT. EERST WEL EVEN CONTACT OPNEMEN VIA 0495.69.00.24 Wij hopen dat we je kunnen helpen, moest dit niet het geval zijn laat het ons weten, we zoeken het voor je op en sturen je een persoonlijke mail met het antwoord. 

Werking: De Werkgroep Tegen Gokverslaving vzw steunt op twee pijlers: enerzijds het voorkomen en terugdringen van gokverslaving door voorlichting en consultatie - spreekbeurten op aanvraag. Anderzijds is lotgenotencontact mogelijk voor mensen die gokverslaafd zijn en voor hun ouders/partners/familieleden.

De groepsgesprekken worden begeleid door een ervaringsdeskundige, gratis en op weekbasis. Indien nodig wordt er doorverwezen naar de professionele hulpverlening.

Hazeveld 5 1600 SINT-PIETERS-LEEUW

Tel: 02/532.58.26 Tel: 0495/69.00.24 Fax: 02/532.58.26

e-mail: inlichtingen@wtgv.be
Website: www.wtgv.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.