Zichtbare handicap vzw

'Zichtbare handicap vzw' is een belangenvereniging van en voor mensen met een 'zichtbare' fysieke handicap. Het hebben of krijgen van een handicap is al een hele opgave om het leven terug op te nemen, daar gaat heel veel moed mee gepaard. Als dat ongeveer gelukt is en men het terug aandurft om zich met deze beperktheden in de buitenwereld te begeven, kan men stuiten op onbegrip, hoort men soms kwetsende opmerkingen, wordt men aangestaard enzovoort.

Dan kan het zijn dat alles wat opgebouwd werd als een kaartenhuisje instort. Er is dan veel moed en steun nodig om de uitdaging te blijven aangaan. Velen geven na verschillende pogingen de moed op en blijven hun verdere leven tussen hun beschermende muren. Zo missen ze veel kansen om 'echt' weer te gaan leven. Aan de ene kant wil de groep de weerbaarheid helpen vergroten van de persoon met beperkingen, aan de andere kant dient er gewerkt aan het verhogen van de tolerantie van de buitenwereld. Die buitenwereld weet niet altijd welke reacties kunnen en mogen. De groep wil een brug vormen om tot een gezonde communicatie te komen door tips, getuigenissen en vorming, hoopt te sensibiliseren via affiches, folders, spelkoffers en een interactieve site, wil werken aan weerbaarheid door themadagen, assertiviteit, voordrachten, en biedt last but not least ontmoetingskansen aan.

Contact

Yvonne Dendooven Tel: 0476/93.61.44

E-mail: yvonne.dendooven@telenet.be

Website: www.zichtbarehandicap.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.