Dynahmiek

Wat is NAH ?

Definitie Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH): Niet-Aangeboren Hersenletsel is een hersenletsel ten gevolge van welke oorzaak dan ook, anders dan rond of vanwege de geboorte ontstaan, dat leidt tot een onomkeerbare breuk in de levenslijn en tot aangewezen zijn op hulpverlening. De oorzaken zijn dus veelvuldig: een verkeersongeval, een tumor, een hersenbloeding, een operatie, een hartinfarct…

De definitie toont aan dat een hersenletsel een enorme impact heeft op het leven van de getroffene en zijn omgeving. De plotse en soms radicale verandering is moeilijk te begrijpen.

Werking

Jaarlijks lopen veel mensen een hersenletsel op door een ongeval, CVA, zuurstoftekort of hersentumor. Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is ingrijpend en laat een onherstelbare breuk na in je levenslijn. Samen met familie, vrienden en professionelen probeer je dit trauma te plaatsen en te verwerken. Maar wie kan zich beter in je situatie inleven dan een begrijpende lotgenoot?

Dagelijkse samenwerking met personen met NAH toont aan dat er nood is aan het samenbrengen van lotgenoten in een aangename en ongedwongen sfeer. dyNAHmiek is in Oost-Vlaanderen opgericht om vormende, sociale en plezante activiteiten voor mensen met een NAH aan te bieden. Maandelijks organiseert dyNAHmiek activiteiten in het Gentse, zoals bv. een gezelschapsspellenavond, een optreden, toneel of film bekijken, samen leren tapas maken, enzovoort. Ook voor een drankje of een vrijblijvende babbel is iedereen welkom. Zie de website voor locatie en agenda.

dyNAHmiek organiseert in samenwerking met Sig vzw tweemaandelijks een praatavond, zowel voor partners en familieleden, als voor mensen met NAH.

Elke keer wordt over een bepaald thema gesproken. Enerzijds geeft een  moderator achtergrondinformatie, anderzijds wil men iedereen de kans laten het woord te nemen.

Contact

Kasterstraat 81 9230 WETTEREN

Tel: 09/238.31.25 Bereikbaarheid: tijdens kantooruren

e-mail: info@dynahmiek.be
Website: www.dynahmiek.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.