Sensoa Positief

Hiv staat voor humaan immunodeficiëntievirus. Het is een virus dat het afweersysteem aantast. Aids of het verworven immunodeficiëntiesyndroom is het laatste stadium van een hiv-infectie. Hiv is nog steeds niet te genezen. Zonder behandeling met hiv-remmers evolueert iemand met hiv na verloop van tijd naar een aidsstadium.

Personen in het aidsstadium hebben een afweersysteem dat zo ernstig is aangetast dat zelfs weinig agressieve ziektekiemen kunnen leiden tot levensbedreigende infecties, zoals bepaalde vormen van longontsteking, darminfecties of kanker. Tegenwoordig hoef je geen aids meer te krijgen. Door tijdig te starten met hiv-remmers kan je nog een lang en kwaliteitsvol leven leiden, zonder ziekteverschijnselen.

Het virus kan worden overgedragen via -'onbeschermd'- seksueel contact, via gedeeld gebruik van injectienaalden, via geïnfecteerd bloed of van moeder op kind.

SENSOA POSITIEF

Leven met hiv is niet altijd evident. Soms kan de persoon met hiv of iemand uit diens directe omgeving daar best wat ondersteuning bij gebruiken. Sensoa Positief biedt die ondersteuning, zowel voor mensen die al langer seropositief zijn als voor mensen die pas de diagnose kregen. De dienstverlening is gratis en informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Bij Sensoa Positief kan je terecht voor verstaanbare informatie over de gevolgen van een hiv-besmetting, een gesprek met een lotgenoot, begeleiding door een buddy tijdens een moeilijke periode, vragen over medicatie, seksualiteit, arbeid, verzekeringen, kinderwens, discriminatie.

Regelmatig worden er activiteiten zoals infoavonden en lotgenotenweekends georganiseerd. Iedere tweede zondag van de maand kan je bij het hiv-café in Antwerpen aanlopen voor een informele babbel met vrijwilligers: lotgenoten en bondgenoten.

Sensoa Positief heeft ook een aanbod naar mensen die professioneel met mensen met hiv in contact komen. Hulpverleners bijvoorbeeld die weinig ervaring hebben met het ondersteunen van mensen met hiv. Of dienstverleners bij wie een seropositieve klant voor onrust zorgt. Of werkgevers die seropositieve werknemers hebben en met vragen zitten. Zij kunnen bij Sensoa Positief terecht voor informatie, publicaties, advies en vorming.

Sensoa Positief is een dienst van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. 

Sensoa

President Builiding (vijfde verdieping), F. Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen

Tel: 078/151.100

Tel: 03/238.68.68

Bereikbaarheid: Sensoa Positief: 078/151.100 - van maandag tot en met donderdag van 13 tot 16 uur

e-mail: positief@sensoa.be

Website: www.levenmethiv.be

Gerelateerde items (op tag)

Twitter zelfhulpgroepen

My Twitter Updates


Follow Zelfhulpgroepen on Twitter

Evenementen

loader

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.