Belgische vereniging voor hoofdpijnpatienten vzw (BVvHP vzw)

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn. Migraine of schele hoofdpijn is een verlammende vorm. Meestal beperkt de pijn zich tot een zijde van het hoofd, maar een derde van alle migraineaanvallen strekt zich over beide zijden uit. De hevige pijn gaat in regel gepaard met misselijkheid, braken en wazig zien.

Lichtflitsen voor de ogen, gevoelloosheid van de ledematen, onduidelijk praten, concentratiegebrek en emotionele stoornissen kunnen voorkomen. De oorzaak dient gezocht te worden in een combinatie van fysieke, medische, psychologische en erfelijke factoren, en het nemen van maatregelen op deze gebieden kan verlichting brengen.

Clusterhoofdpijn is een specifieke hoofdpijn met hevige, soms onuitstaanbare aanvallen aan één zijde van het hoofd. De duurtijd van de aanvallen kan variëren van 30 min. tot 3 uur. De aanvallen treden op in reeksen die maanden kunnen duren; tussen de reeksen zijn er pijnvrije perioden. Er is ook een chronische variant. De verschijnselen kunnen verschillen, maar er zijn ook duidelijke overeenkomsten: het oogwit wordt rood; tranend oog, pupilvernauwing; verstopte of lopende neus; verhoogde bewegingsdrang.

BELGISCHE VERENIGING VOOR HOOFDPIJNPATIENTEN vzw (BVvHP vzw)

Werking: Deze Nederlandstalige afdeling van de Belgische Hoofdpijnliga wil mensen met clusterhoofdpijn, migraine of andere vormen van hoofdpijn informeren en steunen in moeilijke momenten. De info is gratis; wordt men officieel lid dan krijgt men regelmatig de nieuwsbrief met tips over allerlei onderwerpen in verband met hoofdpijn en gezondheidszorgen; een boekje over migraine en een hoofdpijnagenda.

Leden worden steeds persoonlijk op de hoogte gehouden van de bijeenkomsten. Door het lidmaatschap is men ook automatisch lid van de Vlaamse Pijnliga. Zo kan men gratis deelnemen aan bijeenkomsten van andere verenigingen rond chronische pijn en ontvangt men ook gratis het tijdschrift 'Prikkel'.

Jeanine Duwel Nieuwdreef 119/20 2170 MERKSEM

Tel: 03/645.56.94
e-mail: hoofdpijn@pandora.be
Web: http://www.hoofdpijnen-belgie.be

Afdeling / Regionale contactpersoon

Lut Verhulst Bevrijdingslaan 17 2350 VOSSELAAR

Tel: 014/41.41.05 Bereikbaarheid: namiddag/avond

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.