Begaafde Kinderen en Adolescenten (BeKinA)

Hoogbegaafdheid betekent dat iemand beschikt over uitzonderlijke intellectuele vermogens (IQ +130).

Men spreekt tevens van hoogbegaafdheid bij jongeren en adolescenten wanneer ze een ontwikkelingsvoorsprong hebben die hen buitengewoon creatief en uitzonderlijk gemotiveerd maakt. Hoogbegaafde personen worden echter regelmatig geconfronteerd met allerlei problemen op emotioneel en sociaal vlak.

BEKINA vzw

Werking: De Werkgroep Bekina (Begaafde Kinderen en Adolescenten) heeft tot doel het bevorderen van de opvang en de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en adolescenten, alsook van de onderpresteerders onder hen die door hun hoogbegaafdheid eventueel in moeilijkheden komen met de omgeving. Bekina wenst bovendien bij te dragen tot de maximale zelfontplooiing van hoogbegaafden opdat ze hun bijdrage aan de maatschappij optimaal kunnen realiseren met verantwoordelijkheidszin in een geest van begrip en respect. De vereniging richt zich tot kinderen en adolescenten die hoogbegaafd zijn en/of uitzonderlijk getalenteerd en tot hun ouders, leerkrachten en opvoeders. Langs regio groepen wil de vereniging alle ouders, leerkrachten, opvoeders enzovoort, samenbrengen om elkaar te ondersteunen door het uitwisselen van herkenbare en typische informatie voor deze groep kinderen en adolescenten.

Bekina heeft een werking in elke Vlaamse provincie. De adressen zijn te bekomen bij het secretariaat. Iedere regio organiseert vijf tot zes bijeenkomsten per jaar voor ouders, leerkrachten en opvoeders. Per regio worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd om onderlinge contacten te bevorderen. Er worden informatiecampagnes gevoerd en vergaderingen belegd met CLB en Inspectie van Onderwijs. Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek, voordrachten en informatiecampagnes voor leerkrachten en samenwerking met internationale en nationale verenigingen maken tevens deel uit van de activiteiten van Bekina. Verrijkingsmateriaal wordt door de werkgroep didactisch getest, beoordeeld of ontwikkeld. Voor een IQ-test kan men bij een gespecialiseerde ploeg terecht. De vereniging geeft viermaal per jaar het tijdschrift 'BEKINA kroniek' uit. Folder en brochures zijn ter beschikking.

Ann Meersman Bastelare 66A 9080 ZEVENEKEN

Tel: 09/356.85.35 Bereikbaarheid: ma, di & vrij van 14 tot 20 uur

e-mail: secretariaat@bekina.org
Website: www.bekina.org

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.