BOPPI vzw: Immuunstoornissen

Immuundeficiënties ontstaan door een defect in het afweersysteem, met als gevolg een verhoogde vatbaarheid voor infecties, maar ook voor kwaadaardige aandoeningen. Primaire immuundeficiënties (PID) zijn aangeboren en het gevolg van een genetisch defect. Sommige vormen hiervan manifesteren zich pas tijdens de puberteit of op volwassen leeftijd.

BOPPI is de naam van een nieuwe Belgische organisatie voor mensen met een stoornis van het immuunsysteem.

De doelstellingen zijn:

  • De patiënten en hun families uit hun isolement halen, ze begeleiden in hun verschillende stappen, proberen een antwoord te geven op hun belangrijkste vragen. 
  • Het behartigen van de belangen van de PID patiënten bij de overheidsinstanties voor volksgezondheid, ten einde net als voor andere chronische aandoeningen een beter zorgaanbod te verkrijgen met bv. verhoogd kindergeld, terugbeltaling van alle medische kosten via een conventie, ... 
  • De artsen sensibiliseren om een snellere diagnose mogelijk te maken en aldus zo vlug mogelijk met een juiste behandeling te starten. 
  • Het bevorderen van internationale contacten om bv. behandelingen te vergelijken of te nieuwe ontdekken.
  • Beter doorstroming van informatie (nieuwe behandelingen, nieuwe terugbetalingen, etc...) naar patiënten en hun familie via een website of een nieuwsbrief.

e-mail: info@boppi.be
Website: www.boppi.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.