PeoplesProjects vzw - Wie zijn wij?

Zelfhulpwijzer - Deze site is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaring. Door een ernstig hartinfarct ben ik gedwongen om thuis te blijven, de meeste inspanningen zijn voor mij te zwaar. Maar op 42 jarige leeftijd is dit niet evident. De verveling slaat zeer snel toe! , "je moet u daar bij neerleggen" zegt de dokter, maar zo werkt het voor mij niet altijd.

Door me, binnen mijn mogelijkheden, in te zetten voor PeoplesProjects is voor mij dan ook het psychologisch aspect zeer belangrijk. Vroeger heb ik er nooit bij stil gestaan, maar het hebben van een job is toch van groot belang, je hebt een netwerk waar je op terug kan vallen, werkcollega's, klanten of leveranciers, in de sportclub, enz.....

Door die gebeurtenis in mijn leven kan ik mensen met een beperking ook veel beter begrijpen. Ik heb honderden gesprekken gehad met mensen uit de zogenaamde "kansengroepen", mijn denkwijze en kijk op het leven is hierdoor sterk verandert!

Kronika vzw is een organisatie van en voor vrijwilligers. Samen bouwen we websites die informatief en gericht zijn op welzijn, gezin en gezondheid.

Het promoten van zelfhulpgroepen is zeer belangrijk. Deze organisaties doen enorme inspanningen om u de juiste antwoorden te geven.

Door een ingrijpende gebeurtenis in uw leven zit je met honderden vragen die onbeantwoord blijven. De mensen achter een zelfhulpgroep zijn in de meeste gevallen ervaringsdeskundigen en hebben al heel wat watertjes door zwommen. Goed georganiseerde zelfhulpgroepen kunnen dan ook 99% van uw vragen beantwoorden.

Zelfhulp komt in feite neer op praten van lotgenoten over dezelfde ervaringen. Het hart van de zorg wordt zelfhulp ook wel genoemd. Het probleem kan een handicap, een chronische ziekte, verlies van een geliefde, een verslaving of één van de honderden andere moeilijke situaties zijn. Het gaat om het helende effect van delen en herkennen. In Vlaanderen zijn honderden zelfhulpgroepen actief waarvan de deelnemers steun hebben aan elkaar. Maar in hoeverre is dat eigenlijk door gedrongen tot hulpverleners en instanties? Draagt ervaringsdeskundigheid bij tot verbetering van de zorg? Wat is dan die meerwaarde? Vragen genoeg.

Sociale steun kan het gemakkelijker maken om om te gaan met een stressvolle situatie, en het verlichting van stress kan direct worden gerelateerd aan het voorkomen van verdere ziekte en nood.

Bij deze danken wij alle zelfhulpgroepen die ons geholpen hebben met informatie. Verder raden wij aan om te kijken of uw zelfhulpgroep al opgenomen is in de lijst. Voor eventuele aanpassingen of het opnemen van uw zelfhulpgroep op onze website klik op “zelfhulpgroep toevoegen”. Na controle zullen wij uw teksten, afbeeldingen en/of logo publiceren!

Het PeoplesProjects Team

Paul Bols

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.