Ontmoeting en ontspanning Kanker vzw

OK staat voor Ontmoeting & Onstpanning Kanker en is het initiatief van een ex-kankerpatiënt uit Roeselare. Hij besliste om de vereniging op te richten na een bezoek aan het Franse bedevaartsoord Lourdes samen met 5.000 andere kankerpatiënten. De reis liet een diepe indruk op hem na. Hij is ervan overtuigd dat kankerpatiënten en hun familie en verzorgers heel wat energie kunnen putten uit ontspanning, relaxatie en uistappen.

DOELSTELLINGEN VAN DE VERENIGING

Verwezenlijken van activiteiten van algemeen culturele, educatieve, pedagogische en sociale aard. Organiseren van ontmoetingen, uitstappen, reizen, vermakelijkheden, zowel individueel als in groepsverband.

Bijzondere aandacht gaat hierbij naar personen die met kanker te maken hebben of hebben gehad. De vereniging wil een meerwaarde, een complementariteit bieden in het dagelijks leven van kankerpatiënten, hun begeleiders, gezins- en familieleden, vrienden, buren en kennissen.

De vereniging wil een overkoepelende spreekbuis zijn voor de verschillende zelfhulpgroepen. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat wie met kanker te maken heeft of heeft gehad, blij is mensen te ontmoeten die hem of haar met zorg en bijstand omringen. Het doet deugd er met anderen over te spreken en er groeit sowieso vriendschap.

Deze VZW zal zijn doelstellingen ondermeer verwezenlijken in samenwerking met reeds bestaande zelfhulpgroepen ihkv kankerverwerking. Alleen met de medewerking van velen kan de vooropgestelde doelstelling tot een goed einde gebracht worden. Ook volgens de sociale dienst van de kankerafdeling is een dergelijke VZW een noodzaak om die doelstellingen te verwezenlijken.

Een volledig programma kan men aanvragen of raadplegen op de website.

Eugeen Carrette Gitsestraat 65 8800 ROESELARE

Tel: 051/21.50.67 Tel: 0473/12.13.45 Fax: 051/21.50.67

e-mail: vzw.ok@telenet.be

Website: www.ontspanning-kanker.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.