vzw Kleine Prins (Kinderkankerfonds Limburg)

Kanker is een verzamelnaam voor verschillende ziektebeelden. Er is sprake van een ongeremde, ongecontroleerde deling van cellen. In alle weefsels treden celdelingen op. Als je gezond bent, stopt de deling op het moment dat er voldoende cellen zijn. Pas als er nieuwe cellen nodig zijn komt de celdeling weer op gang. Bij kanker is er een ongeremde groei.

Het regularisatiemechanisme werkt niet meer en de celdeling blijft doorgaan, ook als er geen nieuwe cellen meer nodig zijn. De kwaadaardige cellen lijken meestal niet meer op de oorspronkelijke cellen. Ook functioneren zij niet meer naar behoren. De deling van kwaadaardige cellen gaat ten koste van de groei en functie van gezond weefsel. Wanneer er niet behandeld wordt, kan dit leiden tot de dood.

GENEZING IS MOGELIJK.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek en verfijnde medische technologie is er genezing voor een groot aantal kinderen. Ze worden behandeld met bestraling en/ of chemotherapie. Soms ook heelkundig.

“KLEINE PRINS” HELPT

“Kleine Prins” is in 1974 opgericht. De aanleiding tot het stichten van de vzw was het gebrek aan psychosociale steun voor de getroffen gezinnen. Intussen is deze situatie al sterk verbeterd. In samenwerking met de andere organisaties die zich inzetten tegen kanker, draagt “Kleine Prins” haar eigen specifieke steentje bij.

WAT DOET “KLEINE PRINS” ?

“Kleine Prins” biedt in samenspraak met de medische en sociale diensten en met de ouders, MORELE ONDERSTEUNING voor het HELE gezin en tussenkomst bij FINANCIËLE en MATERIËLE PROBLEMEN.

“Kleine Prins” werkt in essentie op drie niveaus:

Emotionele en praktische bijstand: ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor aan de ouders en bieden hun ervaring aan als leidraad voor wat komen kan. Zij bieden ook praktische hulp aan waar nodig en mogelijk. Na het eventueel afscheid nemen van het kind blijft Kleine Prins een steun voor de ouders, indien zij dat wensen.

Financiële bijstand: sommige gezinnen kunnen de extra facturen niet aan; niet zelden geeft een ouder zijn/haar job op om het kind dag en nacht te kunnen bijstaan. “Kleine Prins” kan dan tussenkomen bij het betalen van de remgelden.

Evenementen: “Kleine Prins” organiseert enkele GEZINSEVENEMENTEN per jaar waar alle kinderen van de gezinnen kunnen ravotten en waar ouders kunnen samenkomen in een specifieke maar toch feestelijke context. Een team van onbezoldigde vrijwillige medewerkers staat steeds klaar. Voor een groot deel zijn dit ouders die hetzelfde hebben meegemaakt en die laten delen in wat zij aan relaties, kennis en ervaring hebben opgebouwd.

“Kleine Prins” heeft reeds meer dan 600 families kunnen helpen.

VOOR WIE?

We benaderen en helpen ieder kind dat vóór zijn achttiende levensjaar getroffen wordt door een of andere vorm van kanker of levensbedreigende ziekte.

Rike Bonants (secretariaat) Kiezelstraat 6 3600 GENK

Tel: 089/30.45.75
e-mail: info@vzwkleineprins.be
Website: www.vzwkleineprins.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.