TVDK vzw Zelfhulpgroep zuster Moniek

De vzw Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker (TVDK), werd in 1992 opgericht door dokter Prof. Dr. Paul Beeckman en wijlen Zuster Moniek Vandenberghe met als doel in de regio Tielt initiatieven te nemen om de zorg, begeleiding en inspraak van kankerpatiënten te behartigen.

De vzw wordt ondersteund door professionele zorgverstrekkers (artsen en verpleegkundigen). Ook ervaringsdeskundigen die de ziekte meemaakten werken mee, dit alles op vrijwillige basis. TVDK draagt zijn steentje bij door het financieel ondersteunen van praktische hulpmiddelen.

Een actueel info- en boekenbestand geeft de betrokkenen, hun omgeving en zorgverleners de kans zich te informeren over allerlei aspecten die met de problematiek te maken hebben.

Binnen TVDK is Zelfhulpgroep Zuster Moniek werkzaam. De zelfhulpgroep en TVDK organiseren informatieve bijeenkomsten voor patiënten, familie, verpleegkundigen, artsen en andere geïnteresseerden.

Daarnaast zijn er ook ontspanningsactiviteiten voor de patiënten. Patiënten ontmoeten er lotgenoten en kunnen wederzijdse ervaringen uitwisselen. Ze zoeken in lotgenoten vooral een voorbeeld om zich aan op te trekken, om te zien hoe anderen de draad terug opnemen. De sociale contacten creëren een “wij”-gevoel, het gevoel er weer bij te horen. Anderen ontdekken er nieuwe vrienden om gezellige momenten mee te beleven. Lotgenoten worden bondgenoten.

Ingrid Pauwels

Krommewalstraat 11, 8700 TIELT

Tel: 0475/20.88.31
e-mail: info@tvdk.be
Website: www.tvdk.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.