Ariane praatgroep vzw

Ariane praatgroep vzw - Leukemie is een vorm van bloedkanker waarbij een ongecontroleerde vermeerdering van de witte bloedcellen plaatsvindt. Er zijn verschillende vormen van leukemie bekend en de ziekte kan zowel een chronisch als een acuut verloop kennen. De behandelingen die volgen zijn zwaar om dragen en brengen zowel de patiënt als zijn familie vaak in een isolement.

Beenmergtransplantatie lijkt vaak een belangrijk alternatief, doch het is niet eenvoudig om identiek beenmerg op te sporen, gezien het aantal beenmergdonors ontoereikend is.

Deze zelfhulpgroep is actief met ondersteuning van het 'Ariane Fonds ter bestrijding van leukemie'. Zij wil leukemiepatiënten de kans geven lotgenoten te ontmoeten en hun vragen, emoties en spanningen kwijt te kunnen. In de groep vinden leukemiepatiënten emotionele steun: samen praten, individueel of in groepsverband. Ook familieleden kunnen er terecht.

Naast het praten wil de groep informatie bundelen en verschaffen op medisch, juridisch en moreel vlak. Ten slotte wil de groep de belangen van haar leden behartigen en de vriendschap tussen de leden onderling stimuleren. Zij slaagden erin een bloedbank voor navelstrengbloed op te richten in het AZ Sint-Jan te Brugge. Deze bloedbank is momenteel niet meer operationeel, maar er wordt aan gewerkt om die opnieuw op te starten.

Norbert en Monique De Clercq Ieperleedstraat 24 8432 MIDDELKERKE

Tel: 059/30.30.86 Tel: 0495/67.31.00 Fax: 059/30.30.86

e-mail: info@fondsariane.be
Website: www.fondsariane.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.