Astma en allergiekoepel vzw

De Astma en Allergiekoepel vzw werd in het kader van de actie Levenslijn 2000 opgericht door drie Vlaamse patiëntenverenigingen: Astmafonds vzw, Astma en Allergie vzw (de vroegere Astmastichting België vzw) en Allergiepreventie vzw. De vzw Allergiepreventie is volledig geïntegreerd in de werking van de Astma en Allergiekoepel vzw. Samen willen zij eensluidende informatie verstrekken over astma en allergie, de belangen van astmatische en allergische personen verdedigen en samen met andere organisaties projecten realiseren die het sociale leven van astmatische en allergische personen makkelijker maken.

De Astma en Allergiekoepel vzw waarborgt een actuele website en een gratis infolijn waarbij het geven van recente, correcte en ongebonden praktische informatie in een eenvoudige verstaanbare taal centraal staan. Via de website kan men kennis maken met beginverschijnselen, oorzaken en gevolgen van astma en allergie, informatie krijgen over preventieve maatregelen en saneringsmaatregelen, vragen stellen over astma en allergie of informatie opvragen, publicaties raadplegen en bestellen.

Naast informatie over de aandoening zelf, geneesmiddelengebruik, juiste leefwijze, voeding en hulpmiddelen, geven de medewerkers van de koepel ook voordrachten voor scholen of verenigingen en bijscholing aan paramedici en studenten. Zij organiseren informatie-, sensibilisatie- en preventieprojecten, jeugdkampen, zwemsessies en oefensessies voor een juiste ademhaling.

Via de infolijn kan men rechtstreeks in contact treden met de medewerkers van de drie patiëntenverenigingen. Adviezen over behandeling worden echter niet gegeven, daarvoor kan men alleen terecht bij de huisarts of specialist.

Park Heuvelhof 1 3010 LEUVEN (KESSEL-LO)

Tel: 016/25.31.11 Tel: 0800/84.321 Fax: 016/25.31.16

e-mail: info@astma-en-allergiekoepel.be
Website: www.astma-en-allergiekoepel.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.