Co-Dependents Anonymous

Co-Dependents Anonymous is een herstelprogramma voor over-afhankelijkheid van anderen, waar eenieder ervaring, kracht en hoop kan delen aangaande zijn of haar inspanningen om vrijheid te vinden waar er gevangenschap was en vrede waar er chaos was in onze relaties met anderen en met onszelf. De meesten van ons hebben gezocht naar manieren om de conficten in onze kindertijd en in onze relaties op te lossen.

Velen - maar niet allen - groeiden op in gezinnen waar verslavingen aanwezig waren. Hoe dan ook kwamen we tot het besef dat overafhankelijkheid van anderen in ons leven een diepgeworteld dwangmatig gedrag is en dat het voortgekomen is uit onze - soms gematigd, soms extreem - dysfunctionele familiesystemen. Ieder van ons heeft op zijn of haar eigen manier het pijnlijke trauma van de leegte van de kindertijd en verdere relaties ervaren.

We poogden anderen - onze vrienden, partners, zelfs onze kinderen - te gebruiken als onze enige bron van identiteit, waarde en welzijn, en als een manier om de emotionele gaten van onze kindertijd te vullen. Sommigen van ons hebben getracht met andere krachtige verslavingen de overafhankelijkheid van anderen het hoofd te bieden.

We hebben geleerd te overleven, maar in CoDA leren we te leven. Door de Twaalf Stappen en andere hulpmiddelen van CoDA toe te passen in ons dagelijkse leven en onze relaties, kunnen we een nieuwe vrijheid van onze destructieve gedragspatronen ervaren. Het is een individueel groeiproces. Elk van ons groeit op zijn of haar eigen tempo naarmate hij of haar zich openstelt voor Gods wil voor hem of haar op een dagelijkse basis. Het delen in groep helpt ons ons probleem te benoemen en ons te bevrijden van de emotionele banden van het verleden en de dwangmatige impulsen van het heden. Hoe traumatisch jouw verleden of hopeloos jouw heden ook mag lijken, er is hoop voor een nieuwe dag in het programma van Co-Dependents Anonymous. Je hoeft niet langer afhankelijk te zijn van anderen als een macht groter dan jezelf. In plaats daarvan kan je een nieuwe kracht binnenin vinden om te jezelf te zijn en te blijven.

Er zijn groepen in Gent in Antwerpen. Iedereen met interesse kan komen kennismaken zonder voorafgaande afspraak. Enige vereiste is motivatie en inzet en een vrije bijdrage in de kosten.

Afdelingen / Regionale contactpersonen

GENT

Britt en Ariane Tel: 0496/84.56.96 Tel: 09/239.90.27
e-mail: coda.gent@gmail.com

De samenkomsten gaan door in het biologisch theehuis Lekkergec, Maria Hendrikaplein 5-6, 9000 Gent (tegenover het Sint-Pietersstation) elke tweede en vierde vrijdag van de maand van 20 tot 21.30 uur. Vooraf even bellen of mailen is het beste.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.