Pleegouders Vlaanderen

Pleegouders Vlaanderen is een onafhankelijke vzw van en voor pleegouders. We zijn een Vlaamse belangenvereniging die zich bekommert om de noden en wensen van alle pleegouders.

Pleegouders zijn vrijwilligers die de tijdelijke zorg hebben over kinderen die door bepaalde omstandigheden een periode niet bij hun ouders kunnen wonen. De taak van een pleegouder is een heuse uitdaging; het is niet altijd vanzelfsprekend om pleegzorg te combineren met een gewoon gezinsleven. Dit vraagt een hele aanpassing, maar kan heel verrijkend zijn.

Wat doen we? 

We organiseren ontmoetingsmomenten voor pleegouders. Door ervaringen uit te wisselen steunen we elkaar, leren we bij en doen we energie op. Wil je weten waar en wanneer er een bijeenkomst doorgaat, ga dan naar onze kalender.

Daarnaast doet Pleegouders Vlaanderen ook aan belangenbehartiging. We doen dit niet op individuele basis, maar werken beleidsmatig door belangrijke dossiers voor pleegouders onder de aandacht te brengen van de betrokken instanties. Zo ijveren we voor een statuut voor pleegouders, het recht op ouderschapsverlof, een ombudsdienst voor pleegzorg, crisispermanentie bij de diensten voor pleegzorg... etc.

Als pleegouders willen wij als ervaringsdeskundigen aangesproken worden. We hopen de gesprekspartner van de overheid en andere instanties te worden, om samen pleegzorg sterker te maken.

Meer info: www.pleegoudersvlaanderen.be

Els Van Achter Tel: 0473/33.95.24 e-mail: els.vanachter@hotmail.com

Afdelingen / Regionale contactpersonen

Carlo Herpoel Tel: 0496/60.82.38 e-mail: info.carlo.herpoel@pandora.be

Paula Durinck Tel: 053/80.31.63 e-mail: ppjoos@skynet.be

 

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.