Familieleden van psychiatrische patiënten

Bij opname van een patiënt in een psychiatrische instelling of op een psychiatrische dienst concentreert de zorg zich hoofdzakelijk op de patiënt. Er wordt voorzien in diens opvang en begeleiding. De familieleden blijven echter met veel vragen en emoties achter waarmee ze geen blijf weten. Meer en meer verblijft de persoon met psychische problemen gewoon thuis en hebben de gezinsleden heel wat vragen over hoe omgaan met iemand die psychisch ziek is.

STEUNGROEP VOOR FAMILIELEDEN VAN SCHIZOFRENE PATIËNTEN

Werking: De groep wil aan familieleden van schizofrene patiënten de mogelijkheid bieden persoonlijke ervaringen en praktische adviezen uit te wisselen omtrent knelpunten in de benadering van de patiënt. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de ziekte, de medicamenteuze en psychosociale behandeling. Met betrokken lotgenoten praten en meer informatie inwinnen, kan een belangrijke steun betekenen bij het leren omgaan met de ziekte. De bijeenkomsten vinden viermaal per jaar plaats, in aanwezigheid van een psychiater, psycholoog en verpleegkundige. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de SCOR van het APZ Sint-Lucia, Ankerstraat 91 te Sint-Niklaas.

APZ Sint-Lucia / Chris Helon en Lieve Talpaert

Ankerstraat 91 9100 SINT-NIKLAAS

Tel: 03/760.07.40 (Chris) Tel: 03/760.07.00 (Lieve) e-mail: chelon@apzst-lucia.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.