Pulmonale hypertensie (PH) is een ziekte waarbij men een hoge bloeddruk heeft in de bloedvaten van de longen (bloedcirculatie in de longen). Pulmonale Hypertensie wordt vaak pas in een laat stadium ontdekt. De symptomen doen denken aan astma: snel ademen en hyperventilatie. Alleen via een grondig hartonderzoek kun je constateren dat je met een PH-patiënt te maken hebt. Door een onbekende oorzaak is de wand van het bloedvaten van de longen gaan groeien. Dit drukt het vat dicht. Het is een onomkeerbaar proces. Het hart krijgt steeds meer moeite om het bloed door de longen heen te pompen en de rechter hartkamer zwelt op. Doordat er te weinig bloed door de longen gaat, komt er te weinig zuurstof in het bloed. Er ontstaan problemen met het hart: hartfalen en hartritmestoornissen.

Doelstelling

Wij zijn patiënten met Pulmonale Hypertensie. Het stijgend aantal patiënten en de vele vragen en noden hebben ertoe aangezet om op 9 juni 2001 deze vereniging boven de doopvont te houden.

We willen de patiënten beter begeleiden, hen informatie verstrekken en hun belangen verdedigen tegenover verschillende instanties.

Daarnaast willen we lotgenoten bij elkaar brengen door activiteiten te organiseren waar mensen elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.

Ook Franstalige patiënten zijn welkom.

Gust Caelen

Nieuwstraat 21

3971 HEPPEN-LEOPOLDSBURG

Tel: 011/40.19.86

e-mail: gust.caelen@telenet.be

Website: www.ph-vzw.be

 

PULMONALE HYPERTENSIE

Pulmonale hypertensie is een zeldzame longziekte waarbij de bloedvaten in de longen dichtgroeien, zodat het hart het moeilijker krijgt om het bloed in de longen te krijgen. Hierdoor wordt men kortademig, vooral bij inspanning. In België lijden ongeveer driehonderd patiënten aan deze ziekte; jaarlijks komen er vijftig patiënten bij.

Pulmonale hypertensie is een potentieel dodelijke ziekte. Tot voor kort hadden patiënten na het uitbreken van deze ziekte hooguit twee tot drie jaar te leven. Dankzij de behandeling met diverse soorten pillen, verstuivers en vloeibare medicijnen, liggen de levenskansen hoger. Deze medicatie is enorm duur; de kosten worden gedragen door het Bijzonder Solidariteitsfonds van de sociale zekerheid. Indien medicatie niet meer helpt, is de patiënt aangewezen op de laatste stap, nl. een longtransplantatie.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.