RA Liga - Reumatoïde Artritis Liga

Reumatoïde Artritis Liga, opgericht in 2007, is een patiëntenvereniging die tot doel heeft informatie te verstrekken over zowel het medische aspect rond de ziekte Reumatoïde Artritis (RA), als de sociale impact voor de patiënt en zijn omgeving. Daarnaast organiseert de liga naast maandelijkse bijeenkomsten door provinciale arfdelingen, een jaarlijkse algemene bijeenkomst. Verder is er het tijdschrift RAAM voor de leden, en een facebook pagina. Op die manier worden lotgenoten met elkaar in contact gebracht en wordt patiënteninformatie uitgewisseld.

Binnen het reumalandschap blijkt de vraag naar een patiëntenvereniging die zich enkel en alleen richt op RA-patiënten groot te zijn. Bijgevolg is er in Vlaanderen een vereniging opgericht die zich alleen focust op en bezighoudt met de noden van de RA-patiënten. De RA-Liga gaat uit van het principe dat hoe meer een patiënt weet en begrijpt over zijn ziekte, hoe beter hij ermee kan omgaan.

De RA-Liga wil hierbij een steun zijn door informatie en begeleiding te bieden en helpt in het zoeken naar ieders eigen manier om met de ziekte om te gaan.

Tel: 0475/96.62.31 e-mail: info@raliga.be Website: www.raliga.be

REUMATOIDE ARTRITIS

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische gewrichtsaandoening van het auto-immune type d.w.z , het immuunsysteem valt de eigen lichaamscellen aan. De gewrichten zijn ontstoken (meestal symmetrisch) en kunnen na verloop van tijd ernstig misvormen met invaliditeit tot gevolg. Niet alleen de gewrichten maar ook andere organen kunnen in dit ontstekingsproces betrokken raken wat een algemeen ziek zijn tot gevolg heeft. Het is een ziekte die op alle leeftijden kan beginnen, zelfs bij kinderen.

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.