Elisabeth Kübler-Ross Werking Vlaanderen

De Elisabeth Kübler-Ross Werking Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die in 1988 werd opgericht. EKR is een vereniging van goed opgeleide vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die met een verlieservaring worden geconfronteerd. De vrijwilligers bieden steun in het omgaan met emoties, gevoelens en situaties die bij het rouwproces horen. Ze hebben ook zelf te maken gehad met verlies, afscheid en rouw. Ze hebben ook zelf ervaren hoe verlies een plaats kan krijgen in het leven en zelfs tot persoonlijke groei kan leiden.

Elisabeth Kübler-Ross heeft een belangrijke rol gespeeld in het doorbreken van het taboe rond sterven en rouw. Ze was een van de grondleggers van de hospicebeweging en de latere palliatieve zorg. Het is haar verdienste dat sterven en dood bespreekbaar zijn geworden. Haar opvattingen hebben een duidelijke invloed gehad op de huidige gezondheidszorg.

Vanaf 1969 gaf ze tal van lezingen en workshops over leven, dood en liefde. Haar boeken werden in meer dan 20 talen vertaald. Haar boodschap was misschien nog meer voor de levenden dan voor de stervenden bestemd: leer onvoorwaardelijk lief te hebben en los je eigen onverwerkte zaken op!

Voor informatie en hulp kan je terecht op ons secretariaat. We beschikken hier ook over een beperkte bibliotheek en documentatiecentrum. Via het secretariaat kunnen boeken en documentatiemateriaal worden besteld of uitgeleend.

Bereikbaar

Telefoon hulp- en advieslijn 03 218 47 40

Fax: 03 218 47 40

Email: info@kublerrossvlaanderen.be 

website: www.kublerrossvlaanderen.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.