Ruggensteun vzw bereikt zijn leden met een driemaandelijks tijdschrift. In dit tijdschrift kan men de activiteitenkalender raadplegen. Verder besteden we heel veel aandacht aan medische, maatschappelijke, psycho-sociale en alternatieve artikels.

Onze vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Pijnliga. Elk lid van Ruggensteun vzw is automatisch lid van de Vlaamse Pijnliga en zal naast het ledentijdschrift van Ruggensteun vzw ook maandelijks het tijdschrift Maczima en het tijdschrift van de Vlaamse Pijnliga ontvangen.

Werking: t'Rolt is een vereniging opgericht door ex-patiënten van het revalidatiecentrum Pellenberg met als doel het verder helpen van ex-patiënten die het centrum verlaten hebben en met vragen of problemen zitten. Wanneer mensen op revalidatie liggen worden ze langs alle kanten verder geholpen en kunnen ze met hun problemen terecht bij de therapeuten (dokters, ergo, sociaal assistenten,...) die hen een antwoord kunnen geven op hun vragen.

De term 'dwarslaesie' duidt op een beschadiging van het ruggenmerg, waardoor er geen impulsen meer van de hersenen naar de spieren kunnen gaan. Het is alsof je de kabel die de bediening (=hersenen) verbindt met een machine (=lichaam) doorknipt of beschadigt, zodat de gegevensstroom gestoord of onderbroken is.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.