t'Rolt

Werking: t'Rolt is een vereniging opgericht door ex-patiënten van het revalidatiecentrum Pellenberg met als doel het verder helpen van ex-patiënten die het centrum verlaten hebben en met vragen of problemen zitten. Wanneer mensen op revalidatie liggen worden ze langs alle kanten verder geholpen en kunnen ze met hun problemen terecht bij de therapeuten (dokters, ergo, sociaal assistenten,...) die hen een antwoord kunnen geven op hun vragen.

Wanneer deze patiënten echter het revalidatiecentrum verlaten, vallen ze als het ware in een zwart gat en staan ze er meestal alleen voor om hun problemen op te lossen.

Omdat de groep bestaat uit ex-patiënten, hebben de meesten voor ongeveer gelijkaardige problemen gestaan en kunnen ze uit eigen ervaring spreken en vertellen hoe zij deze problemen hebben opgelost, zoals: PAB, hulpmiddelen, opvang, vakantiebestemmingen, enz. Soms is de stap naar andere patiënten kleiner en sneller gezet dan de stap terug naar een therapeut wanneer ze eenmaal het revalidatiecentrum verlaten hebben. Mensen die op het punt staan om het revalidatiecentrum te verlaten, hebben soms al eens behoefte aan een gesprek om andere ervaringen te horen en zich zo stilaan te kunnen voorbereiden op deze stap. Maar ook wie al jaren thuis is en voor problemen komt te staan, kan hiervoor terecht bij t'Rolt.

De samenkomsten van de praatgroep gaan door in Pellenberg in de refter op de 3de verdieping. Naast de praatgroep zijn er ook ontspanningsactiviteiten.

Gunther Verlinden Tel: 014/22.11.14 e-mail: gunther.verlinden@telenet.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.