Het Rusteloze Benen Syndroom

Benen die nooit rusten en ons geen rust gunnen

De BVRBS, de Belgische Vereniging voor het Rusteloze Benen Syndroom, is een patiëntenvereniging die een belangrijke bron van informatie is voor personen die aan het Rusteloze Benen Syndroom (RBS) lijden.

De Vereniging streeft naar een grotere erkenning van dit syndroom door de medische hulpverleners. Via de beschikbare communicatiekanalen  tracht zij meer aandacht voor deze ziekte bij de specialisten op te wekken teneinde  het wetenschappelijk onderzoek aan te moedigen en betere en meer efficiënte behandelingen aan de patiënten te kunnen aanbieden.

Belgische Vereniging voor het Rusteloze Benen Syndroom vzw (BVRS)

Werking: Ongeveer 5-10 % van de bevolking lijdt in meerdere of mindere mate aan deze aandoening en ongeveer 5% van deze groep zou medische begeleiding moeten hebben. Voor Vlaanderen gaat het dus om 15.000 tot 30.000 personen. Er wordt geschat dat ongeveer de helft van deze patiënten zijn weg vindt naar een neuroloog via een goed geïnformeerde huisarts. De andere helft is er zich niet van bewust aan een erkende pathologie te lijden en weet dus ook niet dat doeltreffende medicatie voorgeschreven kan worden. Dit is een belangrijke doelgroep voor onze vereniging.

De Belgische Vereniging voor het Rusteloze Benen Syndroom (BVRBS) is een patiëntenvereniging die in de eerste plaats hulp wil bieden aan personen die lijden aan het RBS en zij wordt bestuurd door vrijwilligers, zelf RBS-patiënten. Twee van haar belangrijkste activiteiten zijn het organiseren van informatieavonden met de medewerking van gespecialiseerde neurologen en het deelnemen aan relevante beurzen.

Paul Van Heel

Monniksweg 3

1640 SINT-GENESIUS-RODE

Tel: 0474/825.440

e-mail: info.bvrbs@absjr.be

Website: www.bvrbs.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.