Stomavereniging regio Antwerpen v.z.w.

Stomavereniging regio Antwerpen v.z.w. - Stomavereniging Regio Antwerpen is een vereniging en zelfhulpgroep van en voor stomapatiënten. Ons voornaamste doel is het helpen en opvangen van stomadragers, zowel voor als na de operatie, om hen zo snel mogelijk een normaal mogelijk leven te laten hernemen.

 

Stomavereniging Regio Antwerpen verschaft nieuwe patiënten en leden informatie over leven met een stoma, stomaverzorging, sociale en psychologische begeleiding, medische begeleiding, producten,...

Stomavereniging Regio Antwerpen organiseert ledenvergaderingen, samenkomsten en informatie-avonden waarop gastsprekers worden uitgenodigd, zoals dokters, professors en specialisten. Verschillende firma’s die stomaproducten aanbieden komen regelmatig hun nieuwe producten voorstellen. Daarnaast wordt er ook een programma van uitstappen, culturele activiteiten en ontspanning voorzien. 

Stomavereniging Regio Antwerpen brengt driemaandelijks het leden-tijdschrift 'Samen Vooruit' uit. Hierin vind je medische informatie, informatie over nieuwe regelingen en wetgeving, voorstellingen van nieuwe producten en een overzicht van de activiteitenkalender. Daarnaast vertellen stomadragers over hun persoonlijke ervaringen. Ook onze brochures 'Mogen we U helpen', 'Colostoma', 'Ileostoma' en 'Urostoma' staan gratis ter beschikking voor onze leden.

Stomavereniging Regio Antwerpen heeft een eigen bezoekdienst, om stomadragers reeds van in het ziekenhuis te helpen. Ook thuis kunnen wij stomadragers bezoeken. Onze bezoekers zijn stomadragers die met veel enthousiasme anderen helpen en bijstaan. Zij doen de bezoeken geheel vrijwillig en gratis.

Stomaverenging Regio Antwerpen werkt mee aan informatiedagen,beurzen en congressen. We onderhouden contacten op Europees en internationaal vlak. Stomavereniging Regio Antwerpen is lid van de I.O.A. (International Ostomy Association) en van E.O.A. (European Ostomy Association). We werken samen als actief lid met het Vlaams Patiëntenplatform, de Vlaamse Liga tegen Kanker, het Antwerps Kanker Informatie- en Ontmoetingscentrum en het Oncologische Centrum Antwerpen ( O.C.A.).

Je kan op het secretariaat van de Stomavereniging Regio Antwerpen terecht met al je vragen over stoma's, stomaverzorging en stomaproducten.

Ook voor al je vragen over de Stomavereniging Regio Antwerpen zelf staat het secretariaat steeds paraat. Je lidmaatschap van de Stomavereniging aanvragen doe je eveneens hier.

Stomavereniging Regio Antwerpen v.z.w.
Ooststatiestraat 163
2550 Kontich

tel. 0032 (0)3 459 82 85
fax: 0032 (0)3 459 82 85
e-mail: secretariaat@stoma.be of info@stoma.be

Website: www.stoma.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.