Vlaamse Stotter Unie(VSU)

De Vlaamse Stotter Unie (VSU) werd in 2001 opgericht door 'founding father' Geert Baeyens. Als zware stotteraar was hij bij de Franse IEB (“Institut International d’Elimination du Bégaiement”: zie onder) van Ivan Impoco een stage in Brussel gaan volgen om beter te kunnen spreken. Deze vierdaagse stage had zijn leven compleet veranderd, want als zware stotteraar kon hij voortaan vloeiend spreken !

Het succes van de Impoco-techniek groeide, en al gauw drong zich een vaste structuur op die voor nazorg instond. Aanvankelijk werd deze nazorg nog in het Frans georganiseerd, maar onder impuls van Geert Baeyens werd in 2001 de Vlaamse Stotter Unie opgericht om in te staan voor Nederlandstalige nazorg.

Anno 2009 hebben reeds zo’n 75-tal Vlamingen een stage gevolgd bij de IEB en hun aantal groeit nog steeds !

De kernactiviteiten van de VSU zijn eigenlijk tweeledig: enerzijds verstrekken we nazorg door maandelijks werkvergaderingen te organiseren voor Vlaamse oud-stagiairs, en anderzijds staan we in voor de praktische organisatie van Impoco-stages in Vlaanderen (b.v. het vertalen van de uitleg van Ivan Impoco naar het Nederlands).

Als dusdanig is de VSU een zustervereniging van de Franse UIBEB (“Union Internationale des Bègues Eliminant leur Bégaiement”): de vriendenvereniging van alle oud-stagiairs overal ter wereld!

Geert Baeyens

Hoogsteenveld 27, 9473 WELLE

Tel: 0485/95.35.33

Bereikbaarheid: na 18 uur

e-mail: info@impoco.be

Website: www.impoco.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.