Lotgenotengroep veroorzakers verkeersongeval

Lotgenotengroep veroorzakers verkeersongeval: Sinds haar oprichting komen regelmatig veroorzakers van een verkeersongeval of hun gezinsleden met hun vragen terecht bij Rondpunt. Veroorzakers van een verkeersongeval hebben vrij gelijkaardige behoeften als slachtoffers, en daarnaast ook specifieke noden.

De noden van veroorzakers en hun omgeving liggen vooral op het vlak van:

• Een behoefte aan correcte en objectieve informatie met betrekking tot het verdere verloop; gerechtelijk onderzoek, juridisch en mogelijk strafrechtelijk verder verloop, verzekerings-technische aspecten, mogelijke begeleiding, en dergelijke meer.

• Hoe omgaan met de emoties van schuldgevoel, schaamte en pijn over wat je veroorzaakt hebt bij een ander en je eigen omgeving.

• Het ondersteunen van de mogelijkheid tot contact tussen verkeersslachtoffer en veroorzaker –liefst ondersteund door politie, bemiddelingsteam of een hulpverlener.

• Een nood om te praten met iemand met een gelijkaardige ervaring, iemand die je reacties begrijpt, iemand die respectvol luistert en niet oordeelt.

 

Voor professionele hulp kunnen veroorzakers en hun omgeving terecht bij de dienst "slachtofferbejegening" van de lokale politiedienst, het CAW of bemiddelingsdienst van de regio.

 

Voor ondersteuning en erkenning door mensen met een gelijkaardige ervaring is er nu een lotgenotengroep 'veroorzakers van een verkeersongeval' die telefonische of mail hulpverlening biedt of een bezoek aan huis brengt.

 

Stuur een mail naar "hulpvraag@rondpunt.be" of bel (03/205.74.80) met jouw contactgegevens (mailadres of telefoonnummer), en je wordt vervolgens zo spoedig mogelijk door een lotgenoot gecontacteerd.

 

Rondpunt vzw Fr. Rooseveltplaats 12 2060 Antwerpen 6e verdieping

e-mail: katlijn.sanctorum@rondpunt.be

0498 64 56 02

e-mail: info@rondpunt.be

Website: www.rondpunt.be

 

Na een verkeersongeval

Een verkeersongeval wordt plots werkelijkheid. In een fractie van een seconde verandert je leven en dat van de mensen om wie je geeft. Je leven wordt overhoop gehaald. Hevige emoties overmannen je. Deze website wil je in de moeilijke momenten ondersteunen met informatie rond het verkeersongeval en de gevolgen daarvan.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.