Elcker-Ik centrum - Er leven in Antwerpen 175 verschillende nationaliteiten. Met of zonder papieren. Sommigen zijn over de grens gezet en teruggekeerd. Ze willen leven, ver weg van de vuile miserie in hun thuisland. Ons land is voor hen een kans op een nieuwe toekomst. Ze willen hier een thuis opbouwen voor hun kinderen en kleinkinderen.

Er leven in Antwerpen tienduizenden lieve vrouwen en mannen die beseffen dat we morgen hoe dan ook leven in een gevarieerde samenleving, die een verrijkend contact willen hebben met mensen uit andere culturen. Elcker-Ik centrum is een plaats waar dagelijks Antwerpse vreemdelingen en vreemde Antwerpenaren elkaar ontmoeten.

Aarzel niet om mee te doen met de vele vrijwillige medewerkers die lessen Nederlands geven, stadswandelingen begeleiden of gewoon een babbel doen in ons Bab(b)el-café.

Het is dus geen discussiegroep waar iedereen zijn/haar groot gelijk wil halen. Er zijn een paar spelregels die er garant voor staan dat iedereen wordt beluisterd en aan het woord komt. Maar ook met die afspraken blijft het gezellig.

Elcker-Ik

Lieve Torfs

Breughelstraat 31

2018 ANTWERPEN

Tel: 03/218.65.60

e-mail: info@elcker-ik.be

Website: www.elcker-ik.be

 'Alleenstaande Vrouwen Oriënteren zich op de Samenleving'. Deze groep staat open voor vrouwen die zich alleen voelen en een groep zoeken om bij te horen. Er wordt 'ervaringsgericht' gewerkt vanuit de inbreng van de deelneemsters. Vrouwen van alle leeftijden, met of zonder relatie, gescheiden of samenwonend, weduwe of ongehuwd: alle vrouwen die zich alleen voelen, die een luisterend oor zoeken of het gevoel hebben niet volledig aan hun trekken te komen zijn welkom.

HuisvandeMens Maasland - Er zijn meer vrouwen dan mannen in Vlaanderen. De hogere levensverwachting van vrouwen speelt hierbij een rol. Onderzoek wijst echter uit dat de globale gezondheidstoestand van vrouwen minder goed is en dat zij ook meer met psychische problemen te maken hebben.

Ondanks hun numerieke overwicht is de zichtbaarheid van vrouwen in het maatschappelijk leven nog steeds gering. Het aandeel vrouwen op de arbeidsmarkt blijft stijgen, ook al blijft er een gevoelige achterstand ten opzichte van mannen. Vrouwengroepen komen op voor vrouwen, brengen hen samen en werken emanciperend.

Soms zit je ergens mee en heb je het gevoel dat je er alleen niet uit geraakt. Een vrijzinnig-humanistisch consulent kan een luisterend oor bieden en helpen jouw gedachten te ordenen, zodat je zelf weer verder kunt.

Hoe werken wij?

Door middel van open en vertrouwelijke gesprekken proberen we, samen met jou, de vragen die er zijn helder te krijgen. We hebben aandacht voor jouw gedachten, gevoelens en beleving. We bieden geen kant-en-klare oplossingen, maar we ondersteunen je bij het vinden van eigen antwoorden.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.