Vrouwengroep AVOS Limburg Speciaal

 'Alleenstaande Vrouwen Oriënteren zich op de Samenleving'. Deze groep staat open voor vrouwen die zich alleen voelen en een groep zoeken om bij te horen. Er wordt 'ervaringsgericht' gewerkt vanuit de inbreng van de deelneemsters. Vrouwen van alle leeftijden, met of zonder relatie, gescheiden of samenwonend, weduwe of ongehuwd: alle vrouwen die zich alleen voelen, die een luisterend oor zoeken of het gevoel hebben niet volledig aan hun trekken te komen zijn welkom.

Er worden vormingscursussen en ontspanningsmogelijkheden georganiseerd waaraan ook de kinderen kunnen deelnemen. Zo hoopt de groep de solidariteit tussen vrouwen te bevorderen en te werken aan hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Ook persoonlijke gesprekken zijn mogelijk.

Het Vrouwenadviescentrum biedt ook ambulante opvang aan vrouwen met relatieproblemen en/of geestelijke, lichamelijke of seksuele mishandeling in hun relatie of vrouwen die in hun jeugdjaren te maken kregen met incest of kindermishandeling.

De vormings- en gespreksavonden hebben iedere week plaats in de Molenstraat te Genk. De cursisten kunnen ook deelnemen aan de weekends aan zee (4 keer per jaar) waar er plaats is voor een lach, een traan en veel wandelen. Ook worden er allerlei ontspannende activiteiten aangeboden zoals verwenavonden en feesten aan zeer democratische prijzen. De vereniging heeft hiervoor een eigen ontmoetingslokaal 'De Instap'.

Voor de vrouwen die hun weg gevonden hebben en toch nog behoefte hebben om op regelmatige basis andere vrouwen te ontmoeten zijn er de VID-cursussen (Vrouwen in Dialoog). Er is een folder beschikbaar.

Emy Lindelauf/Vrouwenadviescentrum

Molenstraat 3

3600 GENK

Tel: 089/35.54.81

Bereikbaarheid: maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag 14-17 uur

e-mail: vacgenk@skynet.be

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.