vzw Whiplash

Whiplash, ook 'nekslag', 'konijnenslag' of 'zweepslag' genoemd, komt vaak voor bij slachtoffers van een verkeersongeval, maar kan ook veroorzaakt worden door sport en andere ongevallen. Het hoofd maakt heftige slingerbewegingen ten opzichte van de romp en er kunnen beschadigingen ontstaan aan de weke delen, spieren en gewrichten in de nekstreek, maar ook in het gebied van de nek- en hersenbasis.

Één ding is echter niet veranderd en dan hebben we het over onze behulpzaamheid en begrip tegenover onze whiplashvrienden. Daar wij steeds beschikken over recente informatie over het whiplashsyndroom en nuttige informatie vanuit het verleden, hopen wij onze leden een goed eind op weg te helpen zodat hun leven een stuk aangenamer en draagzamer wordt. Zowel voor zichzelf als hun naaste familieleden en vrienden.

Als u uw verhaal even kwijt wil kan u beroep doen op onze contactpersonen via info@vzw-whiplash.be

Doelstellingen:

Informatie en contactmogelijkheden bieden aan patiënten en hun gezinsleden.

Streven naar erkenning van het letsel door de publieke opinie, de medische wereld verzekeraars, ...

Herkenning van het syndroom bij medici en paramedici bewerkstelligen, zodat samen met de patiënt onmiddelijk de juiste stappen gezet kunnnen worden voor een spoedige genezing of een aangepaste begeleiding in geval van een chronisch letsel.

Pluralistische vereniging zonder winstgevend doel.

vzw WHIPLASH

Werking: De vereniging wil lotgenoten met elkaar in contact brengen om ervaringen uit te wisselen en elkaar onderling te steunen en te helpen. Door het geven van informatie wil men streven naar meer begrip ten opzichte van de whiplashpatiënt en hoopt men het isolement van de betrokkene en zijn familie te kunnen doorbreken. De vereniging wil het wetenschappelijk onderzoek stimuleren, een dialoog aangaan met de verzekeringswereld en de belangen van probleem betrokkenen verdedigen bij allerlei instanties en de overheid.

Eénmaal per jaar wordt een congres georganiseerd; op geregelde tijdstippen zijn er bijeenkomsten waar men met vragen terecht kan. De vzw Whiplash geeft driemaal per jaar een nieuwsbrief uit; folders zijn ter beschikking.

vzw WHIPLASH

Postbus 36

2070 ZWIJNDRECHT

Tel: 03/663.00.66

e-mail: info@vzw-whiplash.be

Website: www.vzw-whiplash.be

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.