Zelfhulpgroep wijnvlek en hemangiomen - De zelfhulpgroep voor mensen met wijnvlekken en hemangiomen is een Limburgse vereniging die zich tot doel stelt de publieke opinie bewust te maken over wijnvlekken, hemangiomen en het syndroom van Sturge-Weber. We trachten een luisterend oor te bieden aan lotgenoten en hen te helpen met alle problemen die erbij komen kijken: administratieve en sociale begeleiding, het doorverwijzen naar de gepaste medische diensten,... Verder onderhouden we contacten met buitenlandse organisaties en medici en worden er regelmatig studiedagen en evenementen georganiseerd. Leden ontvangen onze nieuwsbrieven. Heb je vragen of wil je lid worden, dan kan je ons hier contacteren.

Er wordt contact gelegd en onderhouden met buitenlandse organisaties en medici en er worden studiedagen en evenementen georganiseerd. Er is een folder ter beschikking bij dermatologen en ziekenhuizen.

Jean Busselen

Opperstraat 128

3850 NIEUWERKERKEN

Tel: 011/59.19.70

Bereikbaarheid: na 19 uur

e-mail: jean.busselen@telenet.be

Website: http://users.telenet.be/wijnvlek

Hemangioom Support Groep - Van harte welkom bij onze Nederlands/Vlaamse Hemangioom Support Groep een supportgroep voor ouders van kindjes met een hemangioom. Onze supportgroep staat ook open voor ouders van kinderen dan wel patienten met een andere vasculaire afwijking zoals VM, AVM, wijnvlek e.d. Sinds juni 2004 is het (besloten) forum actief en we hebben sindsdien een snelle groei van het aantal leden gezien.

Een hemangioom (ook wel haemangioom, aardbeivlek of aardbeienvlek dan wel framboosje of geboortevlek genoemd) is een woekering van bloedvaatjes die meestal meteen of binnen enkele weken na de geboorte ontstaat. Een hemangioom begint vaak als een klein roze of rood vlekje (ondershuids een blauwig plekje) meteen of enkele weken nadat de baby is geboren en wordt in het begin vaak aangezien voor een ooievaarsbeet of wijnvlek. Een hemangioom kan in sommige gevallen uitgroeien tot een flinke (goedaardige) tumor, maar gelukkig blijft het meestal bij een klein plekje dat enkele jaren na de geboorte verdwenen is.

Nieuw (2010): Indien u twijfelt u of uw kind een hemangioom heeft, kunt u een 'Hemangioom-test' doen op de volgende website: http://www.aardbeivlek.nl

Elke ouder die zich zorgen maakt over plekjes bij zijn baby (groot maar ook klein) is welkom op onze groep, ook als u nog niet zeker weet of uw kind een aardbeivlek/hemangioom heeft omdat uw kindje pas een paar dagen of weken oud is.

Op dit forum kunnen ervaringen worden uitgewisseld met andere ouders over alle soorten hemangiomen (hoe klein of hoe groot ook!) en over andere vasculaire aandoeningen. Het helpt vele ouders al te weten dat ze niet de enigen zijn die hierover zorgen hebben.

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.