Angstweg Nederland

Wat doet angstweg.nl?

Duizenden mensen in lijden aan claustrofobie.

Angstweg.nl begeleidt jou bij het van je claustrofobie af komen. Ten eerste vul je een vragenlijst in, zodat we jou beter leren kennen. Op basis van de informatie die angstweg.nl dan over jou heeft, zal de site jou tips en informatie geven, steunen en motiveren bij moeilijke momenten. Angstweg.nl is dus op jou persoonlijk gericht. Al je gegevens en alles wat je invult zal vertrouwelijk behandeld worden en privé blijven.

 

Mocht het zo zijn dat angstweg.nl jou echt geen passende hulp kan geven, dan verwijzen we je naar je huisarts, psycholoog of een van de andere hulpmiddelen en/of –methoden.

Waarom angstweg.nl?

Claustrofobie is een veel voorkomende klacht onder de Nederlandse bevolking. Het is echter voor veel mensen niet de moeite waard om voor deze klacht in behandeling te gaan bij een psycholoog. Als je naar een therapeut gaat, krijg je 1 sessie van 3 uur, waarbij je langzaam geconfronteerd wordt met een situatie waar je bang voor bent. Een behandeling kost veel geld en de drempel om bij een psychologenpraktijk binnen te stappen is voor veel mensen hoog. Dit is jammer, want claustrofobie is heel gemakkelijk te behandelen. Onze begeleiding via internet helpt je om van je claustrofobie af te komen. Je hoeft er niet voor naar een psychologenpraktijk, het is geheel gratis en je bent volledig anoniem.

Klik hier om te registreren

Hoe lang duurt het?

Een behandeling duurt, afhankelijk van je eigen tempo, 2 tot 5 weken .

Het forum.

Op deze behandelsite vind je ook een forum. Deze heet de claustrokamer. Je kunt inloggen met je aanmeldingsnaam en wachtwoord. In deze claustrokamer kun je met anderen praten over claustrofobie en kun je je verhalen, ervaringen en vragen kwijt. Er zijn verschillende onderwerpen waar je op kunt reageren, namelijk:

  • Ervaringen: hier kun je ervaringen uitwisselen en zo anderen helpen.
  • Claustrofobie: hier kun je informatie kwijt over claustrofobie.
  • Er is een welkoms topic, hier kun je andere deelnemers welkom heten.
  • Tips: hier kun je tips geven aan anderen en de tips van anderen bekijken.
  • Je kunt je voorstelling geven van een leven zonder claustrofobie.
  • Je kunt reacties geven op deze behandelsite: angstweg.nl.
  • En bij algemeen kun je alles kwijt wat je maar wilt!

Deelnemen aan het forum kan heel nuttig zijn. Je kunt anderen helpen en je kunt zelf veel van anderen leren! Log dus regelmatig in bij de Claustrokamer.

Angstweg.nl en onderzoek

Momenteel wordt er vanuit de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek gedaan naar het meten van claustrofobie met de Claustrophobia Questionnaire in het Nederlands (CLQnl), naar de effectiviteit van deze behandelsite en naar de relatie tussen bepaalde persoonlijkheidskenmerken en claustrofobie.

Wanneer je besluit om niet deel te nemen aan deze behandeling, zou je dan zo vriendelijk willen zijn om toch de CLQnl vragenlijst in te vullen? Deze data kunnen wij dan gebruiken voor onderzoek. Klik hiervoor in het keuzemenu op de homepage op "Ik doe niet mee"

 Website: www.angstweg.nl

Maak ons bekend

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website, een  blog of andere social-media dan kan u helpen om ons bekender te maken, plaats een  linkje naar www.zelfhulpwijzer.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!
Source: http://hartziekte.be/index.php/bijsluiters/voeding-en-vetten

Login

Twitter

Meest gelezen

Powerd by Pixelweb onderdeel van PeoplesProjects.